Tgrt Haber

İsveç'in NATO üyeliği komisyonda kabul edildi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
26 Aralık 2023 19:02 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 20:05

Son dakika haberi: İsveç'in NATO üyeliği Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi. Teklife AK Parti, MHP ve CHP evet oyu verirken İYİ Parti ve Saadet Partisi hayır oyu verdi. DEM Parti ise oylamaya katılmadı. Kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilirse İsveç'in NATO üyeliğine vize çıkacak.

NATO​'ya İsveç​'in Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM​ Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

Teklife AK Parti, MHP ve CHP evet oyu verirken, İYİ Parti ve Saadet Partisi hayır oyu verdi. DEM Parti ise oylamaya katılmadı.

Komisyondan geçen protokol, Meclis Genel Kurulu'na 16 Ocak'ta gelmesi bekleniyor. 

İSVEÇ'TEN İLK AÇIKLAMA

TBMM Dışişleri Komisyonunda ülkesinin NATO'ya katılımına kabul edilmesini ardından İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström açıklama yaptı. 

​​​​​​​Billström, X plartformundan mesajında, "İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusunun Türkiye​'deki Dışişleri Komisyonunda onaylanmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bir sonraki adım Parlamentonun bu konuyu oylaması olacak. NATO üyesi olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadesini kullandı.

NATO'ya İsveç'in Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Dışişleri Komisyonunda kabul edilmişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...