Tgrt Haber

İsveç'te cami önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına AK Parti'den tepki

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Haziran 2023 16:33 - Güncelleme : 28 Haziran 2023 19:53
İsveç'te cami önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına AK Parti'den tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç makamlarının cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetledi.

Daha önce de Kur'an-ı Kerim​ yakılmasına izin veren  İsveç​'te, skandalların ardı arkası kesilmiyor. Bugün İsveç'te saat 14.30'da bir provokatör caminin önünde üzerine jambon koyduğu Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Polis gözetiminde gerçekleşen eyleme Ak Parti​'den tepki gecikmedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, provokasyonu lanetledi.

"LANETLİYORUZ"

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İsveç makamlarının Kurban Bayramı günü bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetliyoruz. İsveç Yüksek Mahkemesinin nefret suçlarını himaye eden tutumunu şiddetle kınıyoruz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılmış her saygısızlık insanlık suçudur. Bu lanetli eylemlere karşı siyasi ve hukuki her zeminde en güçlü şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz."

https://twitter.com/omerrcelik/status/1674044251758362625

"KUR'AN KALBİMİZDE"

Yaklaşık 200 kişi bu skandal olayı izlerken kalabalıktan bir şahıs, "Kur'an senin elinde değil, kalbimizde" diye bağırdı. Provokatöre taş atmaya çalışan bir kişiye ise polis müdahale etti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...