Tgrt Haber

İzci selamı nedir? (İzci Selamı Anlamı Ne, İzci Selamı Hangi Elle Yapılır - HADİ SORU)

14 Ağustos 2018 12:25
İzci selamı nedir? (İzci Selamı Anlamı Ne, İzci Selamı Hangi Elle Yapılır - HADİ SORU)

İzci selamı nedir? İzci Selamı Anlamı Ne? İzci Selamı Hangi Elle Yapılır? HADİ SORU İzci selamı hakkında her şey bu haberde... Bugün ki yarışma heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Bugün saat 12.30`da oynanacak oyunda ipucu izci selamı. Peki İzci selamı nedir nasıl yapılır ne anlama gelir?

HADİ Sorusundaki İzci selamı ne? İzci Selamının anlamı ne? İzci Selamı Hangi Elle Yapılır? İzci selamı nedir nasıl yapılır ne anlama gelir? İzci selamı hakkında her şey... Bugün ki yarışma heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Bugün saat 12.30`da oynanacak oyunda ipucu izci selamı. Peki İzci selamı nedir nasıl yapılır ne anlama gelir? İzci selamı, sağ elle verilir. Selamlama, serçe parmak başparmağın altına getirilerek bir yuvarlak teşkil edecek şekilde; diğer üç parmak bitişik, dik ve açık olarak kolun dirsekten kıvrılıp omuz hizasına kaldırılması suretiyle gerçekleştirilir. Tokalaşma sol elle yapılır. İzci selamı iki şekilde verilir. Baş açıkken veya başta kep/bere varken selamlama. Baş Açıkken Selamlama: İzci selamını vermek için işaret parmağını, orta parmağını ve yüzük parmağını birleştir, baş parmağını kıvırdığın küçük parmağının üzerine koy. Şapka/Kep/Bereyle Selamlama: Başında şapka, bere veya kep varken selam veriyorsan, elinin parmakları aynı şekilde birleştir. Sonra işaret parmağını alnın sağ üst hizasında, kepin kenarına değdirerek selam ver. İzci Selamının Anlamı: İşaret parmağı; Tanrıya, vatanıma karşı görevlerimi yerine getireceğim, yüzük parmağı; İzcilik türesine uyacağım, orta parmak; başkalarına her zaman yardımda bulunacağım sözlerini temsil eder. Küçük parmağın altında olması küçüklerin büyüklerini saydığını, büyük parmağın küçük parmağın üstünde olması ise büyüklerin küçükleri koruduğunu anlatır. Büyük parmakla küçük parmağın birleşmesi ile oluşan halka dünya izcilerinin kardeşliğini simgeler. İzci selamında birbirine bitiştirilen üç parmak aynı İzci Selamı zamanda İzcilik Hareketinin Temel Prensipleri olan Tanrıya Karşı Görev, Başkalarına Karşı Görev ve Kendine Karşı Görev`in simgesidir.

 

 

 

 

 

 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...