Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

İzmir, Bolu, Muğla, Manisa... Ciğerlerimiz alev alev yanıyor | Orman yangınlarında son durum

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com, Ajanslar
18 Ağustos 2024 09:27 - Güncelleme : 18 Ağustos 2024 22:15

Ekiplerin orman yangınlarıyla mücadelesi sürüyor. Alevlerin rüzgarın etkisiyle büyüdüğü İzmir'de yangınla mücadele 4. güne girildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Yamanlar, Urla ve Bolu Göynük'teki orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu. Bölgelerde soğutma çalışmalarının devam ettiğinin aktaran Bakan Yumaklı, İzmir'in Menderes ve Bozdağ, Manisa'nın Gördes, Karabük'ün Ovacık ve Uşak'ın Eşme ilçelerinde alevlerle mücadelenin sürdüğünü söyledi.

Canlı Anlatım Özeti
  • TGRT HABER'DE PAYLAŞTI
  • 3 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
  • KARABÜK YANGINI KONTOL ALTINDA
  • YANGIN PROVOKATÖRLERİNE İZİN YOK
  • MUĞLA YATAĞAN'DAKİ 3 KÖY BOŞALTILIYOR
  • BOLU VALİSİ KILIÇ'TAN ORMAN YANGININA İLİŞKİN AÇIKLAMA
  • KÜLE DÖNEN ALANLAR DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ
  • MSB'DEN YANGINLARA 15 HELİKOPTERLE MÜDAHALE
  • BAKAN KURUM HASAR TESPİT VERİLERİNİ AÇIKLADI
  • İZMİR YANGINLARI KONTROL ALTINA ALINDI
  • BOLU'DA DA EKİPLER 71 SAATTİR SEFERBER
  • DİLEK YARIMADASI ZİYARETE KAPATILDI
  • İZMİR'İN 3 İLÇESİ YANIYOR
  • ALEVLERLE MÜCADELE 4. GÜN
  • URLA'DAKİ YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR
  • İZMİR VALİSİ ELBAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ
  • MSB'DEN YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK
  • ALEVLER İHA TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ

18.08.2024 22:09

TGRT HABER'DE PAYLAŞTI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras TGRT Haber'de Yatağan'daki yangınla ilgili son durumu paylaştı. Ekiplerin koordineli bir şekilde harekete geçtiğini ifade eden Aras, çok büyük bir alanda yangın olduğunu belirtti. Yatağan'daki yangının kısmen kontrol altına alındığını kaydeden Aras, "Gece şartlarında sadece gece görüşlü araçlar faaliyet gösteriyor. Havadan ve karadan çalışmalar sürüyor. Menteşe ve Ula bölgesinde yangın devam ediyor. Sık orman bir bölge. Arkadaşlarımız yangın yayılmasın diye mücadele ediyor. Büyükşehir itfaiyesi de mahalleleri korumaya çalışıyor. Şu anda boşalan bir mahalle yok. Alınmış bir kriz masası kararı yok. En önemlisi yangın çıkmadan önlem almak."


18.08.2024 22:00

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Muğla'daki orman yangınlarına neden olan 3 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.


18.08.2024 20:12

KARABÜK YANGINI KONTOL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karabük'ün Ovacık ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.


18.08.2024 17:10

YANGIN PROVOKATÖRLERİNE İZİN YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangın üzerinden provokatör bilgi yayanlar hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, Türkiye genelinde çıkan orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen 20 hesap yöneticisi hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını duyurdu.


18.08.2024 16:50

MUĞLA YATAĞAN'DAKİ 3 KÖY BOŞALTILIYOR

Muğla'nın Yatağan ve Ula ilçelerinde orman yangınlarını kontrol altına alınabilmesi için ekipleri müdahalesi aralıksız devam ediyor. Yatağan'daki yangının yerleşim alanlarını tehdit etmeye başlaması üzerine ilçedeki 3 köyü boşaltma kararı alındı.


18.08.2024 15:29

BOLU VALİSİ KILIÇ'TAN ORMAN YANGININA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Göynük ilçesinde çıkan ve 72 saat süren çalışmalar sonucu kontrol altına alınan orman yangınına ilişkin, "Gerçekten çok zamanında ve hızlı müdahale edildi. Bu kapasitemiz olmasaydı o yerleşim yerlerini kurtarmamız zor olurdu. Çok şükür kazasız belasız büyük bir yangını şimdilik atlattık ama tedbiri elden bırakmayacağız" dedi.


18.08.2024 14:00

KÜLE DÖNEN ALANLAR DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde çıkan orman yangınında onlarca dönüm alan zarar gördü. Küle dönen alanlar drone ile havadan görüntülendi.


18.08.2024 13:00

MSB'DEN YANGINLARA 15 HELİKOPTERLE MÜDAHALE

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; İzmir​, Aydın ve Bolu olmak üzere 3 ilde devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmalarında destek olmaya devam edildiği bildirildi.

MSB'nin paylaşımında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin; 6 helikopter ile İzmir'in Menderes ilçesinde, 2 helikopter ile İzmir'in Karşıyaka ilçesinin Yamanlar mevkisinde, 2 helikopter ile İzmir'in Urla ilçesinde, 3 helikopter ile Aydın'ın Bozdağ ilçesinde, 2 helikopter ile Bolu'nun Göynük ilçesinde toplam 15 helikopterle havadan müdahaleye devam edildiği bilgisi verildi.


18.08.2024 12:31

BAKAN KURUM HASAR TESPİT VERİLERİNİ AÇIKLADI 

Bakan Yumaklı'nın ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da farklı illerde devam eden yangınlarla ilgili hasar tespit verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.  Kurum, İzmir'de 43 bina, 45 bağımsız bölüm ağır ya da orta hasarlı olduğunu açıkladı. 

Yangınların kontrol altına alındığını bildiren Kurum, "Yangınlar sebebiyle aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimiz iletmek istiyorum. İzmir’imizin Karşıyaka ilçesinde yangın yerleşim yerlerine ve sanayi bölgelerine sıçradı. 5 ayrı hasar tespit ekibimiz yangından etkilenen tüm illerde soğutma işlemlerinin başlamasına müteakip hasar tespit çalışmalarını yürütmektedir. Yaptığımız ilk çalışmalar neticesinde İzmir’de 52 bina 97 bağımsız bölümün incelemelerini yaptık. 43 bina 45 bağımsız bölümün yangından etkilendiğini, ağır, yıkık orta hasarlı olduğunu tespitini yapmış olduk. An itibarıyla yangın kontrol altına alındı. 

Tire ve dün gece başlayan Urla yangınlarında hasar tespit çalışmalarımızı ekiplerimiz orada da yürütecektir. Manisa’mızın Gördes ilçesinde Karayakup Köyümüz yangından etkilendi. Boyalı ve Karayakup köyünde ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını yürütüyorlar. 46 binamızda 66 bağımsız bölümde incelemelerimizi yaptık. 36 bine 52 bağımsız bölümün yangından etkilendiğinin tespitlerini yapmış olduk. İnşallah hızlıca yaralarımızı saracağız." dedi. 


18.08.2024 12:08

İZMİR YANGINLARI KONTROL ALTINA ALINDI 

İzmir'deki yangınlarla ilgili son durum bilgisini Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bildirdi. Yumaklı, İzmir yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. 

Yumaklı, "İzmir Karşıyaka Yamanlar'daki yangın an itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Bolu Göynük'te sarp arazide de çetin bir mücadele verildi. Orası da kontrol altına alındı. Dün akşam Urla Çeşme'de makilik alanda çıkan yangın da kontrol altına alındı. Kuvvetli rüzgara rağmen ekipler alevleri söndürmeyi başardı.

5 bölgede alevlerle mücadele sürüyor. Ben devam eden bu 5 yangının da kontrol altına alındı bilgisini vereceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 


18.08.2024 11:50

BOLU'DA DA EKİPLER 71 SAATTİR SEFERBER

Bolu'nun Göynük ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları 71 saattir devam ediyor. Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda 15 Ağustos'ta öğle saatlerinde çıkan yangının söndürülmesi için çalışma yürütülüyor.

Çalışmalara Bolu ve çevre illerden 12 helikopterle 138 arazöz, 245 araç ve iş makinesi destek veriyor. Bölgede görev yapan 1357 personelle yangının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale sürüyor.


18.08.2024 10:49

DİLEK YARIMADASI ZİYARETE KAPATILDI

Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, yangın riski nedeniyle 18-26 Ağustos tarihleri arasında ziyaretçilere kapatıldı. Gelişmeyi Aydın Valiliği duyurdu.


18.08.2024 09:40

İZMİR'İN 3 İLÇESİ YANIYOR

İzmir’in Karşıyaka, Menderes, Urla ilçelerinde orman yangınlarına devam ediyor. Alevlere günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale tekrar başladı. Yerleşim yerlerine sıçrayan, 16 evin ve çok sayıda iş yerinin yandığı Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı’ndaki yangın ise 3 gündür devam ediyor.

İzmir, Bolu, Muğla, Manisa... Ciğerlerimiz alev alev yanıyor | Orman yangınlarında son durum - 1. Resim


18.08.2024 09:26

ALEVLERLE MÜCADELE 4. GÜN

Birçok noktada 4 gün önce başlayan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangınlardaki son durum ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Gecenin karanlığından, günün ilk ışıklarına... Yangının başladığı andan itibaren Ormanın Kahramanları cansiparane bir mücadele veriyor. Havadan ve karadan müdahalemiz aralıksız devam ediyor"


18.08.2024 05:00

URLA'DAKİ YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

İzmir'in Urla ilçesinde makilik alanda çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Alevlerin siteye yaklaşması üzerine jandarma ve AFAD ekipleri tedbiren sitenin tahliyesini başlattı. 

İzmir, Bolu, Muğla, Manisa... Ciğerlerimiz alev alev yanıyor | Orman yangınlarında son durum - 1. Resim


18.08.2024 04:00

İZMİR VALİSİ ELBAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangına ilişkin açıklamalarda bulundu. Urla ilçesinde bir sitenin tahliye edildiğini aktaran Elban, yangına bölgedeki kopan bir elektrik hattından çıkan kıvılcımların neden olduğunu bildirdi.

İzmir, Bolu, Muğla, Manisa... Ciğerlerimiz alev alev yanıyor | Orman yangınlarında son durum - 2. Resim


18.08.2024 00:10

MSB'DEN YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK

Milli Savunma Bakanlığı, 8 noktada devam eden orman yangınlarının kontrol altına alınabilmesi için için söndürme çalışmalarına destek sağlamaya devam ettiğini bildirdi.

İzmir, Bolu, Muğla, Manisa... Ciğerlerimiz alev alev yanıyor | Orman yangınlarında son durum - 3. Resim


18.08.2024 00:01

ALEVLER İHA TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde devam eden orman yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Alevler İHA kamerası tarafından görüntülendi.

İzmir, Bolu, Muğla, Manisa... Ciğerlerimiz alev alev yanıyor | Orman yangınlarında son durum - 1. Resim


Yer: İzmir

Kaynak: tgrthaber.com, Ajanslar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...