Tgrt Haber

İzmir, İstanbul karayolunda don tehlikesi

02 Ocak 2015 17:04
İzmir, İstanbul karayolunda don tehlikesi

İzmir- İstanbul karayolu Balıkesir bölgesinde yeni yılın ilk gününde 45 saat süren kar esaretinin ardından, bölgedeki yeni tehlike ise don ve buzlanma oldu.

Kapalı alandaki araçları çekip yolu tamamen kardan temizleyen Karayolları ekipleri, don tehlikesine karşı, tuzlama çalışması yaptı. Ayrıca kış lastiği olmayan araçların da kar yağışının olduğu günlerde geçişine izin vermeyeceği belirtildi. Geçen salı günü havanın soğumasıyla birlikte Balıkesir bölgesinde yoğun kar yağışı başladı. Karın yağdığı ilk saatlerde, yol üzerinde TIR'ın devrilmesiyle iki şerit tamamen kapandı. Kara hazırlıksız yakalanan Karayolları ekiplerinin de zamanında müdahalede bulunmaması üzerine, yeni yıl öncesine araç sayısının arttığı karayolu üzerinde trafik kilitlendi. Karın her geçen saat etkisini arttırmasıyla, Balıkesir ile Akhisar arasındaki Gelenbe Bölgesi'nde, yüzlerce kamyon, yolcu otobüsü ile özel araçlar mahsur kaldı. Yeni yılı araçlarında karşılamak zorunda kalan vatandaşlar, 45 saat sonra esaretten kurtulabildi.

DON TEHLİKESİNE KARŞI SÜREKLİ TUZLAMA YAPILDI

Akhisar - Balıkesir arasındaki karı tamamen kardan temizlenmesinin ardından yeni tehlike ise, don oldu. Ekipler, don tehlikesine karşı hem sürücülüre uyarıda bulundu hem de 4 ekip halinde kesintisiz tuzlama çalışması yaptı. Ayrıca meteorolojiden gelen bilgi doğrultusunda da, ekiplerin kar yağacağı bildirilen alanlarda nöbet sistemiyle bekleyecekleri öğrenildi. Kar yağışının başlamasıyla da trafikte aksama olmaması için çalışma yapacakları açıklandı.

KIŞ LASTİĞİ OLMAYAN ARAÇLAR GEÇEMEYECEK

Bu arada kara geç müdahale etmekle eleştirilen karayolları yetkililerinden de sürücülere yönelik eleştiri geldi. Karayolları yetkilileri, özellikle karlı havalarda kış lastiği olmayan ve zincir bulundurmayan araçlarla yola çıkan sürücülerin kaza yaptıkları, bunun sonrasında da tıkanmaların yaşandığını ifade etti. Bunun üzerine, karlı havalarda riskli bölglerdeki özellikle de Gelenbe bölgesinde, trafik polislerinin denetimlere başlayacağı ve kış lastiği olmayan araçların geçişlerine izin vermeyeceği açıklandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...