Tgrt Haber

İzmir Körfezi'nde korkutan alarm! Bakanlık balık ölümlerini inceliyor

Editör: Merve Yaz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Ağustos 2024 12:56 - Güncelleme : 24 Ağustos 2024 13:10

İzmir Körfezi'nin kirlilik sorunu bir türlü çözülemiyor. Son günlerde endişe verici balık ölümleri bakanlığı harekete geçirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, İzmir Körfezi'nde meydana gelen balık ölümlerine ilişkin inceleme başlattı.

Son dönemde ise balık ölümleri ve pis koku sorunu artarak devam ediyor. Yüzbinlerce balık ölü olarak kıyaya vururken, kentteki ağır koku da kendisini hissettiriyor. Özellikle Karşıyaka ve Bayraklı sahillerinde ölü balıklar nedeniyle oluşan kötü koku, vatandaşları ev ve iş yerlerinin pencerelerini açamaz hale getirdi.

Balık ölümlerinin yanı sıra, körfezin renginin de kırmıza döndüğü gözlemlendi. Ölen balıklar arasında Çipura, Deniz Levreği gibi balıklar bulunuyor.

İzmir Körfezi'nde korkutan alarm! Bakanlık balık ölümlerini inceliyor - 1. Resim

ÇEVRE BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, İzmir Körfezi'nde meydana gelen balık ölümlerine ilişkin inceleme başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, balık ölümlerinin gerçekleştiği bölge ve Körfez açıklarından deniz suyu numuneleri alındığı aktarıldı.

Numunelerin yetkili laboratuvar tarafından incelendiği bilgisine yer verilen açıklamada, ilk değerlendirmelere göre balık ölümlerinin sudaki kirlilik​ nedeniyle oksijen seviyesinin yetersiz olmasından kaynaklandığı belirtildi.

İzmir Körfezi'nde korkutan alarm! Bakanlık balık ölümlerini inceliyor - 2. Resim

SU KAYNAKLARI DA DENETLENECEK

Açıklamada, daha ayrıntılı inceleme için bölgeye Deniz İzleme Gemisi ile Mobil Su ve Atıksu Laboratuvarı gönderildiği, körfeze deşarj olan 7 dereyle atık su kaynaklarında denetimler yapılacağı bildirildi. Yaşanan kirlilikle mücadele için sorumlu yerel yönetimlerin bakanlık tarafından uyarıldığı ifade edilen açıklamada, gelişmelerin yakından ve hassasiyetle takip edildiği vurgulandı.

İzmir Körfezi'nde korkutan alarm! Bakanlık balık ölümlerini inceliyor - 3. Resim

"HERKES SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ"

Konuya ilişkin bir açıklama da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi.

Kurum yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Bu memleket bizim. Çocuklarımıza berrak bir gelecek bırakmak zorundayız. Bu konuda herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...