Tgrt Haber

İzmir merkezli 13 ilde FETÖ operasyonu: Gözaltılar var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Şubat 2024 09:06 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 09:07
İzmir merkezli 13 ilde FETÖ operasyonu: Gözaltılar var

İzmir merkezli 13 ilde yürütülen FETÖ soruşturmasında, aralarında muvazzaf asker ve askeri okul öğrencilerinin de bulunduğu 21 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada çok sayıda şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, TSK​'daki FETÖ yapılanmasını deşifre etmek için çalışma başlattı. Veri karşılaştırılmasına dayalı işlemler sonucunda; örgüt tarafından sıkça kullanılan haberleşme biçimi ankesörlü/kontörlü sabit hatla irtibat, itirafçı ifadesi, askeri okul mülakatlarında örgütsel kodlama tespiti gibi deliller tespit edildi.

21 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Bu kapsamda 2'si Kara Kuvvetleri​, 3'ü Hava Kuvvetleri, 3'ü Deniz Kuvvetleri ve 1'i Jandarma Genel Komutanlığına mensup 6'sı muvazzaf 9 askerin yanı sıra 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından ilişkileri kesilen 12 askeri okul öğrencisi hakkında gözaltı kararı verildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON!

İzmir merkezli 13 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 19 şüpheli yakalandı. Diğer 2 şüphelinin ise yurt dışına firar ettiği öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...