Tgrt Haber

İzmir merkezli 4 ilde FETÖ/PDY operasyonu

12 Ekim 2016 08:54
İzmir merkezli 4 ilde FETÖ/PDY operasyonu

Operasyonda, daha önce devlet memurluğundan çıkarılan 16 DİB çalışanı gözaltına alındı

İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, Fetullahçı  Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ) soruşturması kapsamında daha önce  memuriyetten çıkarılan Diyanet İşleri Bakanlığı (DİB) eski çalışanı 16 kişi  gözaltına alındı. 
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında,  daha önce görevlerinden uzaklaştırılan ve sonrasında devlet memurluğundan  çıkarılan DİB eski çalışanı 22 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.
  İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin bu sabah  İzmir, Manisa, Çorum ve Sakarya'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 16 zanlı  gözaltına alındı.Polis ekiplerinin firari zanlıların yakalanması için operasyonlara  devam ettiği bildirildi.
 Gözaltına alınan zanlıların FETÖ/PDY mensuplarının haberleştiği gizli  yazışma programı "ByLock" kullandıkları belirtildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...