Tgrt Haber

Son dakika! İzmir Narlıdere'deki yangında can pazarı: Korkunç görüntüler kameralara böyle yansıdı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Nisan 2023 23:56 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 02:20

Son dakika haberi! İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart'ta büyük bir yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale sürerken bazı vatandaşların can havliyle balkondan atladığı belirtildi. Yangında can kaybının olmadığını öğrenilirken 7 kişinin yangından etkilendiği ve 6 kişinin yoğun dumana maruz kaldığı öğrenildi. Bakan Kasapoğlu, "Şu an için bir patlama söz konusu değil. Elektrik kontağından kaynaklı bir yangın söz konusu" dedi. İzmir Valisi Köşger ise Ankara ve Aydın'dan helikopterlerin havalandığını, gerek görüldüğü takdirde yangına havadan müdahale edileceğini bildirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Narlıdere​ Yenikale Mahallesi'ndeki 4 bloklu sitenin 8 katlı binasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın​ çıktı. Alevlerin kısa sürede tüm binayı sardığı yangınla ilgili olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu yangın çıkan binanın sakinleri ekiplerce tahliye edildi. Ekipler yangını kontrol altına almaya çalışılırken yangının elektrik kontağından çıktığı düşünülüyor. 

CAN KAYBI YOK, 1 KİŞİ YARALI

İzmir​ Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yangında herhangi bir can kaybı bilgisi olmadığını bildirdi. Öte yandan İhlas Haber Ajansı Muhabiri Mustafa İç'in aktardığına göre; İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, bir kişi içeriden yaralı olarak çıkarıldığını açıkladı. 

Son dakika! İzmir Narlıdere'deki yangında can pazarı: Korkunç görüntüler kameralara böyle yansıdı

İZMİR VALİSİ: ŞİDDETLİ RÜZGAR VAR

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger canlı yayında yaptığı açıklamada, ''Ekipler can kaybı yaşanmadan müdahale etti. Şiddetli bir rüzgar var itfaiye ekiplerimizle birlikte yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı. 

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Folkart'ta çıkan yangının 40 daireyi etkilediğini açıkladı. Kasapoğlu, yangının ikinci kattaki elektrik kontağından kaynaklandığını söyledi.

Son dakika! İzmir Narlıdere'deki yangında can pazarı: Korkunç görüntüler kameralara böyle yansıdı

"AHŞAP CEPHE İŞİ ZORLAŞTIRIYOR" 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, binanın kaplamasının ahşap olmasından dolayı çalışmaların güçlükle ilerlediğini söyledi. Soyer, "Narlıdere'de çıkan site yangınına itfaiye ekiplerimiz tüm gücüyle müdahale ediyor. Binanın dış cephesinin ahşap kaplama olması çalışmaları güçleştirirken, ekiplerimiz alevlerin diğer bloklara yayılmasını engellemek için çalışıyor. Tek dileğimiz can kaybı yaşanmaması" dedi.  

"YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer TGRT Haber'e yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz katları kontrol ederek tek tek bakıyor. İlk anda yangına müdahale etmemiz önemliydi. Sadece bir vatandaşımızın ayağı burkuldu. Yangının çevre binalara sıçraması ihtimali ortadan kalktı. Yangın kontrol altına alındı ama içerideki eşyalar yanmaya devam ediyor" dedi.  

Son dakika! İzmir Narlıdere'deki yangında can pazarı: Korkunç görüntüler kameralara böyle yansıdı

ANKARA VE AYDIN'DAN HELİKOPTERLER HAVALANDI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, telefon bağlantısıyla katıldığı TGRT Haber canlı yayınında, Ankara ve Aydın'dan helikopterlerin havalandığını, gerek görüldüğü takdirde yangına havadan müdahale edileceğini bildirdi. Öte yandan Vali Köşger yangında herhangi bir can kaybı olmadığını aktarırken yangının diğer bloklara sıçrama tehlikesinin de bulunmadığını kaydetti. 

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA: CAN KAYBI YOK 

Narlıdere'deki büyük yangınla ilgili AFAD'dan yapılan açıklamada can kaybının olmadığı aktarıldı. AFAD, "İzmir ilimizin Narlıdere ilçesinde bulunan bir sitede devam eden yangına itfaiye ekipleri, AFAD, OGM ve EGM toma ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. An itibarıyla herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisi bulunmamaktadır" denildi. 

Son dakika! İzmir Narlıdere'deki yangında can pazarı: Korkunç görüntüler kameralara böyle yansıdı

BAKAN KOCA YANGINDAN ETKİLENENLERİN SAYISINI AÇIKLADI  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İzmir Narlıdere’de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir" dedi.  

BAKAN KASAPOĞLU: YARALANMALARIN SEBEBİ YANGINDAN KAÇIŞ  

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, TGRT Haber'e yaptığı açıklamada, "Burada teselli kaynağımız can kaybının olmaması ve ilk andan itibaren binanın tahliye edilmesi. Ahşap kaplamalar hem de rüzgarlı hava, çalışmalarını olumsuz etkiliyor. İnşallah can kaybı olmadan söndürme çalışmalarını tamamlarız. Yaralıların yangın kaynaklı değil yangından kaçma yoluyla oluştuğunu görüyoruz. Onun haricinde bir yalanama yok. Geçmiş olsun diliyoruz" ifadelerini kullandı.  

TÜRKÜCÜ İBRAHİM TATLISES​ DE O SİTEDE OTURUYOR 

Yangının çıktığı Folkart Sitesi'nde şarkıcı İbrahim Tatlıses'in oturduğu öğrenildi. İbrahim Tatlıses yaptığı açıklamada, "Folkart'ta oturan bütün komşularıma geçmiş olsun. İki gün önce geliyordum Îzmir'e. Uçaklarda yer yok diye gelemedim. Herkese geçmiş olsun. İnşallah can kaybı olmaz. Gelen mala gelsin" dedi. 

Son dakika! İzmir Narlıdere'deki yangında can pazarı: Korkunç görüntüler kameralara böyle yansıdı

Küle dönen binanın yangından önceki hali

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gokce sultan dogan 28 Nisan 2023 02:59

Allah yardimci olsun Herkese gecmis olsun Boyle ACI olmasin diyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...