Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet İttifakı'na tepki: Kumar masası dedikleri rulet masası çıktı, ha bire dönüyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
29 Nisan 2023 17:31 - Güncelleme : 29 Nisan 2023 20:14

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun katılımın olduğu İzmir mitinginde Millet İttifakı'na sert sözlerle yüklendi. 14 Mayıs'ın yerli ve milli duruşun seçimi olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kumar masası dedikleri masa rulet masası çıktı. Ha bire dönüyor, nerede duracağı belli değil. Öyle bir masa ki, görünürdeki 7 ayağının hepsi de birbirine dolaşmış durumda. İzmir bu kibir masasını darmadağın eder" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti​ Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan​, eşi Emine Erdoğan ile birlikte partisince İzmir​ Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Sevgili İzmirliler, başımızın tacı kıymetli hanımefendiler, kıymetli gençler, değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum.  İstanbul Yeşilköy'de bugün 365 bin kişiyle bir aradaydık. Muhteşem bir katılım vardı. Çünkü gençlik kiminle nasıl yürüyeceğini iyi biliyor.

"14 MAYIS BAY BAY KEMAL'İ UĞURLAMA SEÇİMİ OLACAK"

Biz 21 yıldır ülkemizi Dadaloğlu'ndan aldığımız ilhamla yürüyerek bu günlere geldik. Vesayetin tehditlerinden korkmadık. Terör örgütünün saldırılarından ürkmedik. Bay bay Kemal gibi onların uzantılarıyla gidip görüşmeler yapmadık. Kandil'in parlamentodaki temsilcileriyle acaba bay bay Kemal kapalı kapılar ardında ne görüştü, bir açıklasana. İzmir'e böyle birisi yakışıyor mu ya? Bu seçim, 14 Mayıs bay bay Kemal'i uğurlama seçimi olmalı. Bunu yapmaya hazır mıyız? Muhteşem kalabalığı görünce size inanıyorum. İzmir kararını vermiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet İttifakı'na tepki: Kumar masası dedikleri rulet masası çıktı, ha bire dönüyor

Konuşuyor, diyor ki İzmir daha iyisine layık. Doğru. Peki İzmir'in büyükşehir belediyesi sende, her yağmurda İzmir ne hale geliyor. İzmir'e AK Parti'nin getirdikleri ortadayken böyle nankörlük olur mu ya? Menderes Havalimanı'nı İzmir'e kim yaptı? İzmir'e bu yakışırdı. Stadyumları yaptık mı? Daha iyisine layık diyorsun ya. Ne varsa yaptık, yapacağız. Diyor ki daha iyisine layık. Biz ne gerekiyorsa yaptık bay bay Kemal. Sen İzmir'i çöpten çukurdan kurtaramadın.

TCG Anadolu Alsancak Limanı'na geliyor. Gezmeyi ihmal etmeyin. Son haftayı buraya ayırdık. Dedik ki finali burada yapalım. Türkiye Yüzyılı​'nı kimler kuracak, siz. Gençler, Türkiye Yüzyılı'nı kurmaya hazırlanın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet İttifakı'na tepki: Kumar masası dedikleri rulet masası çıktı, ha bire dönüyor

"BU ÖYLE BİR MASA Kİ, 7 AYAĞI BİRBİRİNE DOLAŞTI"

Bakın 7'li masa değil ha 9'lu masa olarak arz eyledi. Bu masadan ne çıkar. Bay bay Kemal bulduğu herkese bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı hediye etti, böyle devlet yönetilir mi? Bu millet, bu muhteşem katılım sana yürü Kemal demeyecek. Bu masa öyle bir masa ki, görünürdeki 7 ayağının hepsi de birbirine dolaşmış durumda. Birinin söylediğini öteki yalanlıyor. Böyle masa olur mu? Hangi masada böyle eğri ayaklar olur? Biri HDP'ye söz verildiğini söylüyor. Öteki inkar ediyor. Kandil ne diyor, oyumuz Kılıçdaroğlu'na. Terör örgütünün ele başları orada. İzmir, Kandil'e evet der mi? Bunun en güzel cevabını 14 Mayıs'ta verecek.

300 MİLYAR DOLAR VAADİNE TEPKİ

Tefecilerden 300 milyar dolar bulduk hemen getireceğim diyor. Bıktık bu yalanlardan, bulduysan bu parayı al getir, getirdin de niye getirdin mi dedik. Vereceksen Merkez Bankası'na diğer bankalara ver ama yalan söyleme. Bunlar esrar, eroin kaçakçısı. Onlardan aldıkları parayı buraya getirecekmiş, yok böyle bir şey. Bunların hayatı yalan.

"BU MİLLETTEN LGBT ÇIKMAZ"

Biri LGBT'nin başımın üstünde yeri var diyor. Bu milletten LGBT'ci çıkmaz. Biz aile kurumumuzu lekeletmeyiz. Her biri ayrı telden çalıyor.  Kimse kendi ayağına, ayakkabısına sahip çıkmıyor. Ama merak etmesinler milletimiz 15 gün sonra mesajını bunlara verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet İttifakı'na tepki: Kumar masası dedikleri rulet masası çıktı, ha bire dönüyor

"KUMAR MASASI RULET MASASI ÇIKTI, HA BİRE DÖNÜYOR"

Bizzat kendilerinin 'kumar masası' dedikleri masa rulet masası çıktı. Ha bire dönüyor, nerede duracağı belli değil.

Selo'yu cezaevinden çıkaracakmış. 51 Kürt kardeşimi Diyarbakır'da sokağa döküp ölümüne neden oldu. Şimdi nerede, Edirne Cezaevi'nde. Gidip ziyaret ediyor mu 6'lı masa? Ediyor. Hatta bebek katili Apo'yu da çıkaracakmış. Öyleyse İzmir, bunlara dersini vermek lazım.

"İZMİR BU KİBİR MASASINI DARMADAĞIN EDER"

Hani eskiler, 'Abdestsiz sofuya namaz mı dayanır' derler. Bunlarınki de o hesap. Söyle söyle, yapmayacaklar ya. Söylediğimiz her şeyi yaptık. Yapmayacağımız hiçbir şeyi de söylemedik. Eksiklerimiz kusurlarımız vardır. Doğrudur. İnsanız. Ama elde ettiğimiz neticelerin şahidi sizsiniz. Biz İzmir için gece gündüz çalışırken, 7'li masa 'bu şehrin insanına tıpış tıpış oy vereceksiniz' dedi. Aralarında FETÖ'nün PKK'nın adayı var, kahraman ordumuza hakaret edenler var. İzmir'in ilçelerini ezbere sayamayacak tipler var. Bir tek İzmir'in adayı yok. Benim tanıdığım İzmir bu kibir masasını sandıkta darmadağın eder. Benim tanıdığımız İzmir bunları sandığa gömer. İzmir'in dağlarında açan çiçekleri sağa sola peşkeş çekenlere verilecek en güzel cevap İzmirlinin kendi iradesine geleceğin sahip çıktığını göstermesidir. Bu cevap İzmir'in tıpış tıpış oy vereceksiniz zorbalığını reddederek tercihini özgürce kullanmasıdır.

"14 MAYIS YERLİ VE MİLLİ DURUŞUN SEÇİMİ OLACAK"

14 Mayıs, ülkesinin geleceğini düşünlerin seçimi olacaktır. 14 Mayıs, fedakarlıklarla elde ettiğimiz kazanımların yarıda kalmasını istemeyenlerin sandığa yansıttığı bir seçim olacaktır. 14 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal'in bir asır önce İzmir'den işaret ettiği vatan toprakları ülke iktisadını da esaretten kurtaracak bir seçim olacaktır. 14 Mayıs, Türkiye'nin ekonomisini Londra tefecilerine güvenliğini terör örgütlerini dış siyaseti emperyalistlere teslim etmek isteyenlere karşı yerli ve milli duruşun zaferinin seçimi olacaktır. 14 Mayıs, Cumhuriyetimizin yeni asrında ülkemizi hak ettiği yere çıkarma azminin seçimi olacaktır. Biz işte bu azmin bu duruşun temsilcisi olarak 14 Mayıs'ta sizin desteğinize talibiz.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...