Tgrt Haber

İzmir'de belediyeden taksitli maaş skandalı! İşçiler borç batağında

16 Nisan 2023 10:45 - Güncelleme : 16 Nisan 2023 10:53
İzmir'de belediyeden taksitli maaş skandalı! İşçiler borç batağında

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi'nin işçilerin son 4 aylık maaşlarını 6-7  taksittte ödediği öne sürüldü. İddiaya göre, işçilerin iş bırakma eylemi sonrası sendika ile masaya oturan belediye verdiği taahhütleri yine yerine getirmeyince bazı işçiler tefecilerin eline düştü. 

İzmir'de Cemil Tugay yönetimindeki Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan işçiler maaş  konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. İddialara göre belediye, son 4 aylık işçi maaşlarını 6-7  taksittte ödedi. Bu sebeple yaşamlarını idame ettirmekte zorlanan işçiler, iş bırakma eylemine gitti. Eylem sonucu sendika ile masaya oturan belediye, maaşları en kısa sürede ödeyeceğini taahhüt etse de verilen sözler tutulmadı.

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Sabah'ın haberine göre, Karşıyaka Belediyesi şirketi Kent A.Ş.'de çalışan 900 kişi ile Personel A.Ş.'deki bin 400 işçi geçtiğimiz mart ayında iş bırakma eylemi yaparak tepkilerini dile getirdi.  Eylem sonucu ilçe genelinde çöp dağları oluştu. Maaşlarını ancak 7-8 taksitte alabilen işçilerden bazıları, borçlarını ödeyemedikleri için tefecilerin eline düştü. İşçilerin eyleminin ardından apar topar sendika ile görüşen Belediye yönetimi, ödemelerin en kısa sürede yapılacağını belirtince eylem sona erdi. Fakat geçen sürede değişen bir şey olmadı ve sözler tutulmadı.

"HEPİMİZ HACİZLİK OLDUK"

Yaşadıklarını anlatan belediye işçilerinden evli bir çocuk babası A.D. "Bütün gelirim, Kent A.Ş'den aldığım maaş. Maaşların parça parça ödenmesi, geriye dönüklerimizi alamamamız, yaşam koşullarımızı aşırı derecede kısıtladı. Son dört ayın maaşını 1500 lira, 2 bin lira gibi komik rakamlarla, 6-7 taksitte aldık. Şubat için hesabımıza 2 taksit halinde toplamda 7 bin lira yattı. İçeride daha 1.5 maaş alacağımız var. Bu para ne zaman ödenecek, nasıl ödenecek bilmiyoruz. Artık işe gidip gelirken bindiğimiz otobüsün bilet ücretini dahi karşılayamaz duruma geldik. Çoğu zaman yürüyerek gidip geliyoruz. Önümüz Ramazan Bayramı. Çocuğumuza bayramlık dahi alamıyoruz. Hepimiz hacizlik olduk.

"BATMIŞ DURUMDAYIM"

Bir başka Kent A.Ş. çalışanı M.Y. ise sadaka alır gibi maaş aldıklarını belirtti. Birçok işçi arkadaşının borçlarını ödeyemediği için tefecilerin eline düştüğünü belirten M.Y. "Ben bugüne kadar bankadan 4 seferde 200 bin lira kredi çektim. Resmen batmış durumdayım. İçimizde borçlarını ödeyemediği için tehdit alanlar dahi var. Bize 'Şirket zor durumda' diyorlar. Ben kesinlikle buna inanmıyorum. İstedikleri zaman istedikleri yere çok güzel bir şekilde harcamalar yapıyorlar. İşçinin maaşını ödemeye gelince 'Para yok' diyorlar. Aylığım 15 bin lira olmasına rağmen bana ödenen para bin-2 bin lira. Hepimizin çoluğu çocuğu var. Cebinde para olmadığı için çocuğunuzun istediği bir şeyi alamamak kadar acı bir durum var mı? Adeta intiharın eşiğine geldik.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...