Tgrt Haber

İzmir'de gümrükte rüşvet operasyonu! Polis arama yapıyor: Gözaltılar var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
09 Temmuz 2024 10:33 - Güncelleme : 09 Temmuz 2024 10:53
İzmir'de gümrükte rüşvet operasyonu! Polis arama yapıyor: Gözaltılar var

İzmir'de gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet operasyonu düzenlendi. Polis ekipleri gümrük binasında arama yaparken, aralarında kamu görevlilerinin de olduğu 77 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir​ Emniyeti gümrük​ çalışanları ve müşavirlerine yönelik yürütülen rüşvet​ soruşturmasında çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı.

RÜŞVET ALANLAR ARASINDA KAMU GÖREVLİLERİ DE VAR

Aliağa​ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, teknik ve fiziki takibin ardından 139 şüpheli belirlendi. 'Rüşvet' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlamalarıyla haklarında gözaltı kararı verilen 16'sı kamu görevlisi 78 şüphelinin yakalanması için ekipler harekete geçti.

Ticaret Bakanlığı ekiplerinin desteğiyle İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon başlatıldı.

İzmir'de gümrükte rüşvet operasyonu! Polis arama yapıyor: Gözaltılar var - 1. Resim

GÜMRÜK BİNASINDA ARAMA

Polisler, şüphelilerin adresleri ile Aliağa Gümrük Müdürlüğü binası ve kent genelindeki bazı gümrük müşavirliği firmalarında arama yaptı. Aramalarda, bazı dijital materyale el konuldu.

ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

139 şüpheli arasında; 17 gümrük memuru, 1 TSE personeli, 35 farklı gümrük müşavirliği firmasının 40 şirket ortağı, yöneticisi, 15 farklı şirket müdürü, 47 şirket çalışanının olduğu öğrenildi.

Operasyonda; 16'sı kamu görevlisi olmak üzere 77 şüpheli gözaltına alındı. 1 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edildi. Soruşturmayla ilgili çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...