Tgrt Haber

İzmir'de orman yangını: Bakan Yumaklı acı haberi duyurdu! Orman işletme şefi şehit oldu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
18 Temmuz 2024 14:49 - Güncelleme : 18 Temmuz 2024 17:34

İzmir Bergama'da çıkan orman yangınından acı haber geldi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangına müdahale eden ekipteki orman işletme şefi Şahin Dönertaş'ın şehit olduğunu duyurdu.

İzmir​'in Bergama​ ilçesine bağlı Çobanlar Mahallesi'nde dün akşam ormanlık alanda yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına İzmir​ Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 6 uçak, 5 helikopter, 25 arazöz, 7 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahaleye başladı.

İzmir'de orman yangını: Bakan Yumaklı acı haberi duyurdu! Orman işletme şefi şehit oldu - 1. Resim

YANGINA MÜDAHALE EDEN PİKAP DEVRİLDİ

Orman İşletme Müdürlüğüne ait pikap, dün akşam saatlerinde çıkan yangına müdahalenin sürdüğü Çobanlar Mahallesi'nde kontrolden çıkarak devrildi.

Pikapta bulunan Bergama​ Orman İşletme Müdürü Şahin Dönertaş ve ulaştırma personeli Özgür Dilsiz, müdürlük çalışanlarının çabalarıyla çıkarılarak ambulansla Bergama​ Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Göğüs kafesinde kırıklar olan ve iç kanaması bulunan Dönertaş ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle İzmir​ Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

İzmir'de orman yangını: Bakan Yumaklı acı haberi duyurdu! Orman işletme şefi şehit oldu - 2. Resim

YARALI PERSONELDEN ACI HABER GELDİ

Ancak Özgür Dilsiz burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haberi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Yumaklı şu ifadeleri kullandı:

İzmir'de orman yangını: Bakan Yumaklı acı haberi duyurdu! Orman işletme şefi şehit oldu - 3. Resim

"İzmir Bergama​'daki orman yangınına müdahale sırasında içerisinde bulunduğu aracın devrilmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan orman işletme şefi kardeşimiz Şahin Dönertaş'a Allah rahmet eylesin. Kabri nur, mekânı cennet olsun. Şehidimizin acılı ailesine, orman teşkilatımıza ve milletimize sabır diliyorum."

MSB'DEN AÇIKLAMA: 5 HELİKOPTER GÖREVLENDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı da yangın söndürme çalışmalarına destek için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 5 helikopterin görevlendirildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İzmir Gaziemir'deki yangın söndürme çalışmalarına destek için Kara Kuvvetlerimize ait 3 adet AS-532 ve 2 adet CH-47 tipi helikopter görevlendirildi." 

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...