Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | İzmir'de yangın evlere kadar sıçradı! Yangının çıkış sebebiyle ilgili açıklama geldi

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Tgrthaber.com
16 Ağustos 2024 11:58 - Güncelleme : 17 Ağustos 2024 09:47

Son dakika: İzmir Karşıyaka'da çıkan orman yangını, yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Duman, yoğun rüzgarın da etkisiyle şehrin merkezine kadar ulaştı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'dan 'evleri boşaltın' uyarısı geldi. Karşıyaka'da bazı evlere yangın sıçradı, konutların çatıları alev aldı.

Canlı Anlatım Özeti
  • AYDIN'DA YANGIN SÜRÜYOR
  • AFAD'DAN SON DURUM AÇIKLAMASI
  • DMM'DEN "YANGINA MÜDAHALE YAPILMIYOR" İDDİALARINA YALANLAMA
  • SORUŞTURMA BAŞLATILDI
  • 900 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
  • 73 NOKTADA YANGIN ÇIKTI
  • İMAMOĞLU DUYURDU: İZMİR YANGININA İBB'DEN DESTEK
  • KARŞIYAKA BELEDİYESİ 'ACİL' DİYEREK DESTEK İSTEDİ!
  • YANGIN BİNALARA SIÇRADI: ÇATILAR ALEV ALDI
  • BAŞKAN TUGAY: YERLEŞİM YERLERİ İÇİN TEHLİKE GÖRÜNMÜYOR
  • İSTANBUL BEYKOZ'DA DA ORMAN YANGINI ÇIKTI
  • "DEZENFORMARMASYONLA DA MÜCADELE EDİYORUZ"
  • MANİSA YUNUSEMRE'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA
  • YOLLAR KAPATILDI
  • DUMANLAR GÖKYÜZÜNÜ KAPLADI
  • İZMİR VALİSİ SON DURUMU AÇIKLADI: BİR KÖYÜ TAHLİYE ETTİK
  • YANGIN EVLERE SIÇRADI
  • 'EVLERİNİZİ BOŞALTIN' UYARISI GELDİ
  • ALEVLER DURDURULAMIYOR

17.08.2024 07:00

GÜNÜN İLK IŞIKLARIYLA MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı’nda iki gün önce başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangını devam ederken, günün ilk ışıklarıyla havadan tekrar müdahale başladı.

17.08.2024 06:26

AYDIN'DA YANGIN SÜRÜYOR

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan ve kısa sürede geniş bir alana yayılan orman yangına ekiplerin müdahalesi gece boyunca sürdü.
Yangın, 16 Ağustos Cuma günü saat 16.45 sıralarında Alhisar Mahallesi'nde meydana geldi. Kırsal alanda başlayan yangın ormana sıçradı. 

Yangının şiddetli rüzgar nedeniyle kontrolden çıkması, söndürme çalışmalarını oldukça zorlaştırdı. Alevlerin tehdit ettiği Örmepınar Mahallesi'nde de 45 vatandaş bölgeden tahliye edildi. Havanın kararması ile birlikte gece görüş kabiliyetine sahip yangın söndürme helikopteri devreye girerek alevlerin yayılmasını önlemeye çalıştı. Ekipler karadan yaptıkları çalışmalarla gece boyunca alevlerle adeta göğüs göğüse mücadele etti.

Son dakika | İzmir'de yangın evlere kadar sıçradı! Yangının çıkış sebebiyle ilgili açıklama geldi - 1. Resim


17.08.2024 02:27

AFAD'DAN SON DURUM AÇIKLAMASI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Türkiye’nin farklı yerlerinde devam eden yangınları kontrol altına almak için müdahale çalışmalarının havadan ve karadan devam ettiğini açıkladı.

AFAD tarafından paylaşılan bilgilere göre, Türkiye’nin farklı yerlerinde devam eden yangınlara müdahale çalışmaları devam ediyor. İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa’da yangına müdahale çalışmalarında 90 hava aracı 4 bin 717 personel ve bin 218 araç görev alıyor. Tedbir amacıyla ise 3 bin 583 vatandaşın tahliyesi gerçekleştirildi.

İzmir’de devam eden yangın nedeniyle ise 2 bin 489 personel 258 araç ile 604 iş makinası sevk edildi. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle 8 farklı yerleşim yerinde 900 kişi ise tedbir amacıyla tahliye edildi. Bolu Göynük'teki yangına ise 986 personel, 384 araç ve 371 iş makinası ile müdahale çalışmaları devam ediyor. 4 farklı yerleşim yerindeki toplam 413 vatandaş ise tedbir amacıyla güvenli alanlara tahliye edildi. Manisa Gördes'teki yangına 583 personel, 149 araç ve 121 iş makinası ile yangını kontrol altına alma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Manisa’da ise bin 190 kişinin güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirildi. Aydın Bozdoğan devam eden yangınına 35 personel, 10 araç ve 12 iş makinası ile müdahale çalışmaları devam ediyor. Tedbir amaçlı 3 farklı yerleşim yerindeki 550 vatandaşın ise güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirildi.


17.08.2024 01:43

DMM'DEN "YANGINA MÜDAHALE YAPILMIYOR" İDDİALARINA YALANLAMA

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “İzmir’deki yangınlara gerekli müdahale yapılmıyor” iddialarının doğru olmadığı bildirildi.

Açıklamada, yangınlara müdahalelerin aralıksız devam ettiği ve yangınların ilk anından itibaren, ilgili tüm kurum ile kuruluşların koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.


17.08.2024 01:25

SABOTAJ YOK, GÖZALTILAR VAR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki yangının 3 kişinin piknik amaçlı yaktığı ateş nedeniyle çıktığını söyledi. Sabotaj iddiasıyla ilgili konuşan Yumaklı şu an için böyle bir durumun tespit edilmediğini bildirdi.

Yumaklı, İzmir Yamanlar'da 3 kişinin arandığını, İzmir Ödemiş'te 2, Bolu'da 4 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Son dakika | İzmir'de yangın evlere kadar sıçradı! Yangının çıkış sebebiyle ilgili açıklama geldi - 1. Resim

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adli soruşturma başlatıldığını sosyal medyadan duyurdu: "Ülkemizin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmalar ilk andan itibaren başlatılmıştır. Soruşturmalar titizlikle sürdürülmektedir. Devletimiz, tüm imkanlarını seferber ederek yangınlardan etkilenen vatandaşlarımızın yanındadır. Adalet Bakanlığı olarak, havadan ve karadan aralıksız bir şekilde müdahale edilen orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katılmaları için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Arama ve Kurtarma ekiplerimizi (CEKUT) görevlendirdik. 100 kişilik uzman CEKUT ekibimizi, araç ve ekipmanlarıyla birlikte yangınlara müdahale için teyakkuza geçirdik. "


17.08.2024 00:54

900 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'de orman yangınlarına müdahale çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, Karşıyaka ve Bayındır ilçelerinde 900 vatandaşın tahliye edildiğini bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir'de meydana gelen orman yangınlarına müdahale çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Karşıyaka ilçesinde yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, jandarma ve polisimizin koordinesinde, Sancaklı Mahallesi'nde 170, Doğançay Mahallesi'nde 500, Zübeyde Mahallesi'nde 50, Onur Mahallesi'nde 80 olmak üzere toplam 800 vatandaşımız, Bayındır ilçesinde ise 100 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Son dakika | İzmir'de yangın evlere kadar sıçradı! Şehir merkezi duman altında kaldı: 'Evlerinizi bir an önce boşaltın' - 1. Resim


17.08.2024 00:49

73 NOKTADA YANGIN ÇIKTI

Ülke genelinde şu ana kadar 73 yangın çıktı. Bunların 46'sı kontrol altına alındı, 27'sine müdahale devam ediyor.

Son dakika | İzmir'de yangın evlere kadar sıçradı! Şehir merkezi duman altında kaldı: 'Evlerinizi bir an önce boşaltın' - 1. Resim


16.08.2024 23:44

İMAMOĞLU DUYURDU: İZMİR YANGININA İBB'DEN DESTEK 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir Karşıyaka'daki yangına müdahale için İBB itfaiyesinin yola çıktığını duyurdu. İmamoğlu, "İzmir Karşıkaya’da başlayıp yayılan yangını kaygıyla takip ediyoruz. Çanakkale’deki yangının söndürülmesinde görev alan İBB İtfaiyemiz şimdi İzmir’e doğru yola çıkıyor. Dileğimiz yangının bir an önce söndürülmesi. Geçmiş olsun" dedi. 


16.08.2024 22:12

KARŞIYAKA BELEDİYESİ 'ACİL' DİYEREK DESTEK İSTEDİ!

Karşıyaka Belediyesi'nin X hesabından yapılan açıklamada, "Karşıyaka’da devam eden yangına müdahale için kullanıma hazır durumda su tankeri ve iş makinesi olan tüm firmaları mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz." denildi. 


16.08.2024 22:00

YANGIN BİNALARA SIÇRADI: ÇATILAR ALEV ALDI 

İzmir'in Bayraklı ve Karşıyaka'da çıkan orman yangınları yerleşim yerlerine sıçradı. Alevlere itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor. İhlas Haber Ajansı muhabiri Mehmet Pamuk'un bölgeden aktardığı bilgiye göre, Zübeyde Hanım Mahallesi'ndeki sitedeki bir binanın çatısını alevler teslim aldı. 10 katlı bina ve çevresindeki binalar tahliye edildi. 

Son dakika | İzmir'de yangın evlere kadar sıçradı! Şehir merkezi duman altında kaldı: 'Evlerinizi bir an önce boşaltın' - 1. Resim

Son dakika | İzmir'de yangın evlere kadar sıçradı! Şehir merkezi duman altında kaldı: 'Evlerinizi bir an önce boşaltın' - 2. Resim


16.08.2024 19:19

BAŞKAN TUGAY: YERLEŞİM YERLERİ İÇİN TEHLİKE GÖRÜNMÜYOR 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Yamanlar yangını hakkında açıklamalarda bulundu. Yangının şiddetli rüzgarla geniş alana yayıldığını ifade eden Tugay, "Yerleşim yerleri için ilerleyen bir tehlike yok gibi görünüyor şu an. Evleri zarar görenler için barınma ve yiyecek desteğinin ardından evlerinin onarımı için de destek vereceğiz" dedi. 


16.08.2024 18:50

İSTANBUL BEYKOZ'DA DA ORMAN YANGINI ÇIKTI

Türkiye'nin dört bir yanında yangınlar çıkarken bu kez de Beykoz'da ormanlık alanda alevler yükseldi. Yangına, havadan ve karadan müdahale edilirken kısa sürede alevler kontrol altına alındı.


16.08.2024 17:30

İZMİR YANGININDA KORKUNÇ BİLANÇO

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumalı, yangının korkunç bilançosunu açıkladı. Bakan Yumaklı, 16 evin yandığını 84 evin de boşaltıldığını söyledi. Son gelişmeler hakkında bilgi veren Yumaklı şunları söyledi: "Gece boyu mücadele sürmüştü yangınla mücadele sürüyor.
Yangın kırsal alanında başlayıp devam ediyor. Kolluk güçleri çıkış nedenini araştırıyor.  

"DEZENFORMARMASYONLA DA MÜCADELE EDİYORUZ"

Karşıyaka yangınına yoğun şekilde müdahale edilmeye çalışılıyor. Yangın rüzgar nedeniyle şiddetini artırdı. 
Yangın sönene kadar buradayız. Öte yandan Dezenformasyonla da uğraşıyoruz. Bizlerin de çalışmalarını güçleştirici sözlere kimsenin hakkı yok. Resmi kurum açıklamaları dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemesi gerektiğini tekrar söylüyorum. 


16.08.2024 16:15

MANİSA YUNUSEMRE'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Manisa'nın Gördes ilçesindeki yangın sürerken, bugün Yunusemre ilçesinde 11.00 sıralarında çıkan orman yangını, 4 saatte kontrol altına alındı. Yunusemre ilçesindeki yangına 2 helikopter, 4 arazöz, 7 su ikmal aracı, 3 dozer ile müdahale edildi. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.


16.08.2024 15:00

YOLLAR KAPATILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada; Doğançay Mahallesi ile Sancaklı Mahallesi’ne gidilen yolların trafiğe kapatıldığı bildirildi. Yeni Girne Caddesi üzerinden Zübeyde Hanım Mahallesi’ne de gidişlerin kapatıldığı belirtilen açıklamada, otoyola zorunlu istikamet verildiği aktarıldı.

Açıklamanın devamında da kapatılan diğer yollara ilişkin bilgiler paylaşıldı:

"Baş Pehlivan Karaali Caddesi üzeri tenis kortları istikametine doğru trafik akımı kapatılmıştır. Bayraklı Toki'ler 6. Etap’da yangın konutlara ulaşmış olup bu istikamete giden yollar kapatılmıştır"


16.08.2024 14:00

DUMANLAR GÖKYÜZÜNÜ KAPLADI

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarı etkisiyle büyümeye devam ediyor. Yerleşim yerlerini tehdit eden alevler, tahliye edilen Doğançay ve Sancaklı mahallelerine ulaştı.

Son dakika | İzmir'de yangın evlere kadar sıçradı! Şehir merkezi duman altında kaldı: 'Evlerinizi bir an önce boşaltın' - 1. Resim


16.08.2024 13:04

İZMİR VALİSİ SON DURUMU AÇIKLADI: BİR KÖYÜ TAHLİYE ETTİK

İzmir Valisi Süleyman Elban yangınla ilgili son durumu aktardı. Bin kişilik bir ekiple yangına müdahale edildiğini söyleyen Elban, "Şu ana kadar can kaybı yok. Nihai durum yangın sönünce ortaya çıkacak. Rüzgarın hızı saatte 80 kilometre. Rüzgarın şiddetli olmasından dolayı zaman zaman hava müdahalesini durdurmak zorunda kalıyoruz, çok sayıda ekip destek veriyor. Yoğun bir gayret var. 4--5 ayrı bölgede devam ediyor. Şu an risk olmamakla birlikte yoğun çabalarımız devam ediyor. Bir köyü tahliye ettik, tüm hava araçlarımız hazırda bekliyor" dedi. 


16.08.2024 12:26

YANGIN EVLERE SIÇRADI 

İzmir'de devam eden yangın yerleşim yerlerine kadar geldi. Yangının evlere kadar sıçradığı anlar sosyal medyada gündem oldu. Yangının duman ve külleri de şehri etkilemeye başladı. 

Son dakika | İzmir'de orman yangını yerleşim yerlerine ulaştı! Şehir merkezi duman altında kaldı - 1. Resim

 


16.08.2024 12:17

'EVLERİNİZİ BOŞALTIN' UYARISI GELDİ

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal vatandaşlara 'evlerinizi boşaltın' çağrısında bulundu.

İrfan Önal, "Doğançay bölgesindeki yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce evlerini boşaltmasını istiyoruz. Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarında tüm saha görevlilerimizin yangını söndürebilmesi için görevi olmayan araçların ve vatandaşlarımızın da bölgeden uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz" dedi.

Resim

Önal ayrıca, "Dün akşamdan beri Doğançay, Kovankayası Parkı Mevkii'nden hızla diğer bölgelere yayılan yangını söndürme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Tüm ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için canla başla mücadele ediyor. Dileğimiz, yangının daha fazla büyümeden ve büyük hasarlara yol açmadan bir an önce kontrol altına alınmasıdır" dedi.


16.08.2024 12:01

ALEVLER DURDURULAMIYOR 

Son dakika haberi... İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkiinde dün akşam başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle geniş bir bölgeye yayıldı. 

Alevlere akşam saatlerinde müdahale edilse de etkili olmadı. 13 arazöz, 3 su ikmal, 2 dozer ve 3 yer ekibi gece boyunca yangını söndürmek için seferber oldu. 

Gün doğumu ile birlikte hava araçları yangına müdahaleye başladı ve 2 uçak, 5 helikopter ile havadan 15 arazöz, 5 su ikmal, 2 dozer ve 3 yer ekibi ile de karadan müdahale gerçekleştirildi.


İzmir'de orman yangını yerleşim yerlerine ulaştı! Şehir merkezi duman altında kaldı - 1. Resim

İZMİR DUMAN ALTINDA KALDI 

Kuvvetli rüzgar nedeniyle alevleri kontrol alma çalışmalarının uzadığı öğrenilirken, alevler yerleşim yerlerine yaklaştı. Yangın nedeniyle çıkan dumanlar şehir merkezini kaplarken, ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Bolu, Manisa ve İzmir'de orman yangını: Çanakkale'deki yangın kontrol altında - 25

Kaynak: Tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...