Tgrt Haber

İzmir’de lüks site yangının sebebi belli oldu! İtfaiye raporunu paylaştı...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 May 2023 08:41 - Güncelleme : 13 May 2023 08:47
İzmir’de lüks site yangının sebebi belli oldu! İtfaiye raporunu paylaştı...

İzmir’de 4 bloktan oluşan Folkart Sitesi’nde çıkan yangına ilişkin rapor açıklandı. İtfaiye ekiplerinin raporuna göre yangının birinci ve ikinci kat arasında koridor aydınlatmasında kısa devreden meydana geldiği belirtildi.

İzmir’in Narlıdere​ ilçesine bağlı Yenikale Mahallesi’nde geçtiğimiz haftalarda çıkan site​ yangını büyük paniğe neden olmuştu. 4 bloklu sitedeki 8 katlı binada çıkan yangında itfaiye ekipleri sevk edilirken yangın​ 8 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Dumandan etkilenen 7 kişiden biri hastaneye kaldırıldı ve yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

YANGIN KISA DEVREDEN ÇIKTI

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre zaman zaman patlama seslerinin de meydana geldiği yangının neden çıktığına ilişkin itfaiye ekipleri raporunu paylaştı. İzmir​ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı raporuna göre, yangın öncesinde 1. ile 2. kat arasında, aydınlatma amacıyla tesis edilen armatür veya kablo şaftı içindeki enerji besleme hattında bir kısa devre meydana geldi.

Bu kısa devrenin önce kablo izolasyonunu buradan da yanıcı tozları, duvar üzerine harç kullanılarak monte edilen yalıtım malzemesini, sentetik elyafı ve dekoratif ahşap yüzey kaplamasını tutuşturduğu ve yangının bu şekilde başladığının tahmin edildiği belirtildi. Binanın betonarme ve tuğla donatısının dış kısmında kaplı bulunan belirli yıllarda verniklenen dekoratif ahşap kaplama olmasının, yanma neticesinde yanıcı maddelerden çıkan gazların, ısının ve dumanın yanıcı ahşap duvar kaplaması arkasında birikerek yanmanın hızını ve şiddetini arttırdığı bildirildi.

YANICI PARLAYICI BİLEŞİKLER YANGINI BÜYÜTTÜ

Oluşan hava akımının ahşapta yüksek ısıda açığa çıkan yanıcı parlayıcı bileşiklerin yangının yayılım hızına etki ettiği ve başlangıç noktasından binanın diğer kısımlarına hızlı yayılmasında etkili olduğu kaydedildi. Yangında 3 köpek ve 2 kedinin de öldüğü belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...