Tgrt Haber

İzmir'den sonra şimdi de Malatya! Sokak ortasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
01 Ağustos 2024 09:59 - Güncelleme : 01 Ağustos 2024 17:10
İzmir'den sonra şimdi de Malatya! Sokak ortasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti

İzmir’de yağan yağmur sırasında su birikintisinde elektrik akımına kapılan iki kişinin ölümünden sonra şimdi de benzer bir olan Malatya'da yaşandı. Caddede yürüyen Nihat Güney, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Kahreden olaydan sonra Fırat EDAŞ'tan açıklama geldi.

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay sağanak sonrasında su birikintisinde elektrik akımına kapılarak can verdi. 

Olay henüz sıcaklığını korurken benzer bir olay da Malatya​'da yaşandı. Mehmet Cevdet Yavuz Caddesi üzerinde yerde hareketsiz yatan kişiyi görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ile sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde isminin Nihat Güney olduğu tespit edilen şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Bölgede bulunan aydınlatma direğinde akıma kapıldığı tespit edilen şahsın cenazesi olay yeri ile adli tıp kurumundaki incelemenin ardında ailesine teslim edilerek, Gündüzbey Mahallesi'nde defnedildi.

"İHMAL VAR MI?" 

Kardeşinin ölümüne ilişkin ortaya atılan iddiaları kabul etmediklerini belirten Hikmet Güney, olayda ihmal olabileceğini kaydederek konunun araştırılmasını istedi.

Olay yerinde kardeşi ile birlikte birden fazla kişinin bulunduğunu ileri süren Hikmet Güney, kardeşinin, aydınlatma direğinde meydana gelen kaçak sonucu da hayatını kaybetmiş olabileceğini ifade ederek, kardeşinin ölümüne dair ortaya atılan iddiaları kabul etmediklerini söyledi.

AÇIKLAMA GELDİ: KAÇAK YOK

Yaşanan olaydan sonra Fırat EDAŞ'tan açıklama geldi. Bölgede yapılan incelemelerde herhangi bir kaçağın bulunmadığını bildiren kurum, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"30.07.2024 tarihinde, hizmet bölgemiz içerisinde yer alan Malatya’nın Yeşilyurt​ ilçesine bağlı Gündüzbey mahallesinde meydana gelen olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dileriz. 

Olayın hemen ardından yapılan kurumsal incelemelerimizde ilgili trafo ve bölgesinde herhangi bir elektrik kaçağı olmadığı tespit edilmiş ve raporlanmıştır. Olayın yaşandığı bölgede yapılan incelemelerde, elektrik akımına kapılan kişinin bulunduğu alanda kabloların izinsiz ve kontrolsüz şekilde kesildiği tespit edilmiştir. Ayrıca Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olay yeri inceleme ekibi, elektrik akımına kapılan kişinin olay anında yanında yan keski, pense ve kontrol kalemi gibi elektrik malzemeleri taşıdığını tespit ederek bu bilgileri inceleme raporuna eklemiştir. 

Olayla ilgili savcılık ve emniyet birimleri soruşturması titizlikle sürdürülmektedir. Bu elim vakanın açıklığa kavuşması için soruşturma sürecinde yetkili mercilerle tam bir iş birliği içerisinde çalışmaya ve yasal süreçlerin suhuletle tamamlanması için ilgili kamu kurumlarına tüm desteklerimizi sunmaya devam edeceğiz."

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...