Tgrt Haber

Jandarma 185'inci yaşını Kapadokya'da özel balonla kutladı

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Haziran 2024 06:32 - Güncelleme : 14 Haziran 2024 06:36

Kapadokya'da sıcak hava balonuyla Jandarma teşkilatının 185'inci yaşı coşkuyla kutlandı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Kapadokya’da Jandarma​ Genel Komutanlığının kuruluşu için özel balon​ havalandı.

Üzerinde jandarma brövesi ve 185. yıl logosu bulunan özel tasarım sıcak hava balonu Göreme festival alanında güneşin doğuşuyla birlikte göğe yükselirken Göreme bölgesinde elli araçlık jandarma konvoyu bölge halkına görsel bir şölen yaşattı.

Jandarma 185'inci yaşını Kapadokya'da özel balonla kutladı - 1. Resim

ÖZEL TASARIMLI BALON HAVALANDI

Özel tasarımlı sıcak hava balonu Kapadokya​ bölgesinde yükselen yaklaşık 150 sıcak hava balonları ile birlikte göğe yükseldi. Kapadokya semalarında yaklaşık 1 saat uçuş gerçekleştiren ve üzerinde jandarma brövesi ve 185. yıl logosu bulunan özel tasarım sıcak hava balonu sorunsuz bir şekilde tekrar yere indi.

Yapılan açıklamada “Varlığını devletine ve milletine adayan, gücünü milletinin kendisine duyduğu güven ve sevgisinden alan, vatanın her köşesine devletin kudretini, adaletini ve merhametini götüren Jandarma Teşkilatı; milletinin hizmetkârı vazifesinin kölesi olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmaya devam edecektir.” denildi.

Jandarma 185'inci yaşını Kapadokya'da özel balonla kutladı - 2. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...