Tgrt Haber

Jandarma, Canfeda Alman kod adlı teröristi TIR’ın dorsesinde yakaladı!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
02 Aralık 2022 09:28 - Güncelleme : 02 Aralık 2022 09:40
Jandarma, Canfeda Alman kod adlı teröristi TIR’ın dorsesinde yakaladı!

Son dakika haberi: Şırnak’ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda Canfeda Alman kod adlı Azad Öngüç isimli terörist bir TIR’ın dorsesinde yakalandı.

Türkiye’nin terörle mücadelesi sürüyor. Sınır içinde ve sınır dışında terör örgütüne  ağır darbe indiren kahraman askerlerimiz bir başarılı operasyona daha imza attı. Terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG’ye yönelik Şırnak’ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda Canfeda Alman kod adlı Azad Öngüç isimli teröristin bir TIR’ın dorsesinin altına saklanarak yurt içine giriş yaptığı bilgisi alındı. Bilgi sonrası operasyon için düğmeye basan ekipler 3 kişinin bulunduğu TIR’ı Silopi’de durdurdu.

TERÖRİST TESPİT EDİLDİ

Yapılan araştırmada TIR’daki erkek şahıstan 1’inin “Devletin Birliği ve Ülke Bütünlüğünü Bozma” ve “Kasten Öldürme” suçlarından aranan Canfeda Alman kod adlı Azad Öngüç isimli terörist olduğu tespit edildi.  Operasyonda teröristin yurt içine girmesine yardım ettiği belirlenen 2 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

KANLI EYLEMDE PARMAĞI VAR

Öngüç isimli teröristin; başta 30 Mart 2018 tarihinde Siirt ili Merkez ilçe Ormanardı köyü bölgesinde yol yapımı çalışmalarının emniyetini sağlamak maksadıyla görevlendirilen güvenlik güçlerine yönelik yapılan ve 1 Jandarma personeli ile 6 Güvenlik Korucusunun şehit olduğu ve 12 personelin yaralandığı silahlı saldırı olayı olmak üzere birçok terör olayına katıldığı belirlendi. Teröristin ayrıca PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü içinde örgütün sözde Türkiye sorumlusu Hakkı Gabar kod adlı İskan Akyüz’ün uzun süre korumalığını yaptığı tespit edildi.

Terörist adli işlemlerinin tamamlanması ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...