Tgrt Haber

TGRT Haber'in yardım çığlığını ekrana getirdiği İrem hemşireyi Mehmetçik kurtardı

18 Ağustos 2021 22:02
TGRT Haber'in yardım çığlığını ekrana getirdiği İrem hemşireyi Mehmetçik kurtardı

Taliban'ın kontrolündeki Kabil'de mahsur kalan hemşire İrem Kahraman, TGRT Haber canlı yayınına bağlanıp yardım istedi. Canlı yayında bulunduğu mevki ve otomobilin plakasını paylaşan İrem hemşire, yetkililerin harekete geçmesiyle kısa sürede bölgedeki Türk askerleri tarafından kurtarıldı. Kızlarının güvende olduğu haberini alan ailesi ise sevinç duygularını yine TGRT Haber'de paylaştı.

Taliban'ın hakimiyeti ele geçirdikten sonra kaçışların başladığı Kabil Havalimanı'ndan havalanan ilk Türk tahliye uçağına binemeyen İrem Kahraman, 4 gündür mahsur kaldığı bölgeden kurtarılmayı bekliyordu. TGRT Haber'e bağlanan İrem Kahraman ve ailesi, yetkililere seslenerek yardım çağrısında bulundu.

Can güvenliğinin tehlikede olduğunu söyleyen İrem Kahraman, "Şu an Kabil Havalimanı güney kapısı önünde bekliyoruz. Çok kötü durumdayız. 1 kişi Taliban tarafından öldürüldü burada. Türk askeri yakınımızda ama buraya yetişemiyor, biz de Türk askerine yetişemiyoruz. Sadece gördüğümüz Taliban ve İngiliz askeri" diye konuştu.

TGRT Haber'in yardım çığlığını ekrana getirdiği İrem hemşireyi Mehmetçik kurtardı

"TALİBAN ELEKTRİKLİ KIRBAÇLA VURUYOR"

Bulunduğu bölgeden bir an önce çıkmak istediğini söyleyen İrem hemşire, "Taliban'a derdimizi anlatmaya çalıştığımızda bize elektrikli kırbaçla karşılık veriyorlar, yanlarına yaklaştırmıyorlar. Geri dönüş yapamıyoruz, arkamız araçlarla dolu, önümüzde de Taliban var. Aracın içinde bekliyoruz ama az önce biber gazı attılar, çok zor nefes alıyoruz. KBL-42596 plakalı Toyota marka cipin içindeyiz. Yaklaşık 3-4 saattir buradayız. Eve gitmemizi söylediler ama gidemiyoruz" dedi.

MEHMETÇİK İREM HEMŞİREYİ KURTARDI

TGRT Haber'in yardım çığlığını ekrana getirdiği İrem Kahraman ve diğer 3 Türk, bu kritik yayından kısa süre sonra barış gücündeki askerler tarafından güvenli bölgeye götürüldü. Türk askerinin kurtardığı İrem Kahraman, gönderdiği fotoğrafla güvende olduklarını iletti.

TGRT Haber'in yardım çığlığını ekrana getirdiği İrem hemşireyi Mehmetçik kurtardı

AİLESİ BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

İrem hemşire bölgedeki Türk askeri tarafından kurtarılınca ailesi de büyük sevinç yaşadı.

TGRT Haber’e konuşan baba Mahmut Kahraman, “Çok sevindim, çok mutluyum. Allah devletimize zeval vermesin. Sayın Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı olsun herkes beni arıyordu. Hepsinden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. Kızıyla yaptığı telefon görüşmesini de anlatan baba Kahraman, “Kızım sevinçten çığlık atıyordu. ‘Türk askerleri bizi kurtardı. Havaalanının içindeyiz, uçağa bineceğiz’ dedi. Şu an askerlerin yanında güvende. Allah herkesten razı olsun. Başta TGRT Haber’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"SEVİNÇTEN İÇİMİZ İÇİMİZE SIĞMIYOR"

Anne Fatma Kahraman ise, “Sevinçten içimiz içimize sığmıyor. Kızımızın iyi haberini aldık. Sayın Dışişleri Bakanımızdan, İçişleri Bakanımızdan Allah razı olsun. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. TGRT Haber olsun, İhlas Haber Ajansı olsun hepsine çok teşekkür ediyoruz bize bu mutluluğu yaşattıkları için” şeklinde görüş belirtti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...