Tgrt Haber

Kabine toplanıyor, gözler Erdoğan'ın açıklamalarında: Masada kritik konular var

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
22 Ağustos 2022 06:57 - Güncelleme : 22 Ağustos 2022 07:51
Fotoğraf: Arşiv

Kabine, yeni haftanın ilk gününde yoğun bir gündemle toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda, Suriye, Mısır ve İsrail’le normalleşme adımları ve terörle mücadele operasyonlarında son durum ele alınacak.

Fotoğraf: Arşiv

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün toplanıyor. Suriye​, Mısır​ ve İsrail’le normalleşme adımları, ekonomideki son gelişmeler, terörle mücadele operasyonları ve sosyal konut projesinin detayları Kabine’nin gündeminde yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ başkanlığında toplanacak Kabine’nin en önemli gündem maddesi Suriye, Mısır ve İsrail’le normalleşme adımları olacak. Bu süreçte yürütülen çalışmalar değerlendirilecek, önümüzdeki süreçte izlenecek yol haritası belirlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna dönüşü Suriye ile yeniden görüşme olasılığını değerlendirmişti. "Suriye ile ileri seviyede adımları temin etmemiz gerek. Bundan sonraki süreç belki çok daha hayırlı olacaktır" demişti.

Beştepe'deki toplantıda, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sona erdirilmesi için yürütülen diplomatik çabalar da görüşülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'nın Soçi ve Ukrayna'nın Lviv kentlerinde yürüttüğü diplomasi trafiği ele alınacak.

EKONOMİK TEDBİRLER MASADA

Kabinenin gündeminde iç politika başlığında öne çıkacak konu ise ekonomi olacak. Fahiş fiyat artışları karşısında hükümetin aldığı tedbirlerin piyasaya yansıması ele alınacak. Enflasyonla mücadelede atılan adımlar görüşülecek. Ayrıca sosyal konut projesinin detaylarının da gündeme gelmesi bekleniyor.

SURİYE'NİN KUZEYİNE OPERASYON PLANI

Kabine’nin gündemindeki bir diğer önemli başlık ise terörle mücadele operasyonları olacak. Yurt içi ve dışında devam eden operasyonlardaki son durum görüşülecek. Suriye'nin kuzeyine yapılması planlanan operasyon ele alınacak.

Masadaki bir diğer konuda 81 ile yapılacak sosyal konut projesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Eylül’de detaylarını açıklayacağı dev projenin, son hali değerlendirilecek.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete sesleniş konuşması yapacak.

Kabine​ toplantısı en son 1 Ağustos'ta yapılmıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...