Tgrt Haber

'Kabus geçidi' tarihe karışmak üzere: Yeni tünel hizmete giriyor!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Haziran 2023 22:14 - Güncelleme : 02 Haziran 2023 23:28
'Kabus geçidi' tarihe karışmak üzere: Yeni tünel hizmete giriyor!

Sivas'ta kazalardan dolayı sürücüleri kabusu olan yol tarihe karışmak üzere... Yağdonduran geçidinde yapımı devam eden tünelin ekim ayında açılması planlanıyor.

Sivas​'ta sürücülerin meydana gelen kazalar nedeniyle kabusu haline gelen yol tarih olmak üzere... Sivas'ın Kangal​ ile Ulaş​ ilçeleri arasında 2 tüp şeklinde yapımı devam eden 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli'ndeki inşaat çalışmaları son hız devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nın aktarıdığı habere göre; Sivas Valisi Yılmaz Şimşek yapımı yüzde 85'e ulaşan Yağdonduran Tüneli'nde incelemelerde bulundu. Karayolları yetkililerinden tünelin son durumu hakkında bilgi alan Şimşek, tünelde test sürüşü de gerçekleştirdi.

"DAHA KONFORLU DAHA HIZLI"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şimşek, tünelin ekim ayında açılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yağdonduran Tüneli'nden test sürüşünü gerçekleştirdik. Yüzde 85 oranında tamamlandı. Aydınlatma ve havalandırma çalışmaları sürüyor. İnşallah önümüzdeki ekim ayının başında bu tüneli hizmete açmış olacağız. Böylece vatandaşlarımız zorlu kış şartlarından etkilenmeden daha konforlu, daha hızlı bir şekilde bu tünelden geçecekler. Yol da yaklaşık 1,5 kilometre kısalmış olacak. Ben şimdiden tüm Sivas'lılara ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

'Kabus geçidi' tarihe karışmak üzere: Yeni tünel hizmete giriyor!

Öte yandan Vali Şimşek, 29 Mayıs'ta Yağdonduran mevkisinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden minibüs şoförü Muammer Özgür Biçil'in Kangal ilçesindeki baba ocağını da ziyaret etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...