Tgrt Haber

Kaçak göçmenlere geçit yok: Yüzlerce kişi sınır dışı edildi, organizatörler tutuklandı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
31 Temmuz 2023 17:12 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 17:29

Yurt genelinde göçmen kaçakçılığıyla kararlı ve etkin mücadele sürüyor. Ordu, Balıkesir, Yalova, Kırklareli, Samsun, Siirt, Malatya, Çanakkale ve Van’da gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda göçmen ve göçmen kaçakçısı yakalandı. Asayiş uygulamalarında düzensiz göçmen olduğu tespit edilen kişiler sınır dışı edildi. 

Göçmen kaçakçılığıyla mücadele devam ediyor. Ordu’da jandarma​ ekipleri tarafından 2023 yılının ilk 6 ayında yapılan çalışmalar neticesinde 157 düzensiz göçmenin sınır dışı edilmesi sağlandı, çeşitli suçlarda haklarında işlem başlatılan toplamda 91 şüpheli adli makamlara sevk edildi. 13 göçmen kaçakçılığı olayında 192 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapılırken, ülkeye yasa dışı yollarla giriş yapmaya çalışan 19 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.

BALIKESİR’DE 32 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen 32 düzensiz göçmen yakalandı. Edinilen bilgiye göre; Ayvalık açıklarında bir grup göçmenin deniz üzerinde hareket halinde olduğu bilgisine ulaşan Sahil Güvenlik, hemen harekete geçerek bölgeye TCSG-61isimli gemisini gönderdi. Göçmenlerin içinde bulunduğu lastik botu durduran Sahil Güvenlik ekipleri, 32 düzensiz göçmeni ele geçirdi. Cunda Adası’ndaki Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı’na getirilen göçmenlere yiyecek, içecek, ilaç ve tıbbi malzeme gibi insani yardımlarda bulunuldu. Göçmenler hakkında yasal işlemler sürüyor.

 Ayvalık'ta Sahil Güvenlik ekipleri, 32 düzensiz göçmeni ele geçirdi.

YALOVA’DA 75 DÜZENSİZ GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLDİ

Yalova’da son bir ayda düzenlenen şok uygulamalarda Türkiye’ye illegal yollardan giren 75 düzensiz göçmen yakalanarak sınır dışı edildi. Çalışmalarda ayrıca 1 göçmen kaçaklığı zanlısı da gözaltına alınarak hakkında adli işlem gerçekleştirildi. Şahsın suçta kullandığı kamyonete de mahkeme kararıyla el konuldu. Şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

KIRKLARELİ’NDE 186 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Kırklareli’nde jandarma ekiplerince 186 düzensiz göçmen yakalanırken, göçmenlere organizatörlük yapan 1 şüpheli de gözaltına alındı. Kırklareli İl Jandarma Komutanlığınca, düzensiz göçün önlenmesi ve kayıt dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesi faaliyetlerinde il genelinde yapılan önleyici devriye çalışmalarında yasadışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 186 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenlere organizatörlük yaptığı tespit edilen 1 şüpheli şahısta, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınarak adli işlem yapıldı. Olaylarda kullanılan 1 araca da el konuldu.

Kırklareli'nde 186 düzensiz göçmen yakalandı.

2 KEZ ‘SINIR DIŞI KARARI’ BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI

Samsun'da düzensiz göçmenlere yönelik yapılan eş zamanlı uygulamada çok sayıda yabancı sorgulandı. Hakkında 2 kez ‘sınır dışı kararı’ bulunan Irak uyruklu bir kişi yakalandı. Ekipler tarafından gözaltına alınan L.N.H.A. ilk önce parmak izi ve diğer kontroller için İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne götürüldü. Buradaki işlemleri tamamlanan L.N.H.A. daha sonra Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Ekipler, hakkında sınır dışı kararları bulunan L.N.H.A.’yı kelepçeleyerek sınır dışı işlemlerini tamamlamak üzere emniyete götürdü.

SİİRT’TE 8, MALATYA’DA 2 ORGANİZATÖR TUTUKLANDI

Siirt'te son üç ayda 286 düzensiz göçmen hakkında işlem yapıldığı, gözaltına alınan 8 organizatörün tutuklandığı bildirildi. Yakalanan düzensiz göçmenlere toplam 4 milyon 33 bin 930 lira ceza uygulandı. Malatya’da yurda yasa dışı yollardan girdiği belirlenen 34 düzensiz göçmen yakalandı. Olayda 2 organizatör tutuklandı. Düzensiz göçmenler polis merkezindeki işlemlerinin ardından geri gönderme merkezine teslim edilirken, organizatörler ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Malatya'da organizatörler tutuklandı.

ÇANAKKALE’DE 45 KAÇAK GÖÇMEN KURTARILDI

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince, Türk kara sularına geri itilerek ölüme terk edilen lastik bot içindeki Afganistan uyruklu 45 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

VAN’DA 2 ORGANİZATÖR TUTUKLANDI

Van’da "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 organizatörden 2’si tutuklandı. Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" yapan şahıs/şahısların deşifresine ve düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Göçmen Kaçakçılığı İle Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan 5 operasyonda; 6 organizatör hakkında adli işlem yapılmış, 2 organizatör tutuklanmıştır. Göçmen kaçakçılığı suçunda kullanılan 1 araca el konulmuştur” denildi.

Aydın’da Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında göç ve göçmen konusu masaya yatırıldı. Yapılan sunumların ardından toplantıda İl Göç Kurulu Üyelerinin görüş ve önerileri de ele alındı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...