Tgrt Haber

Kaçak kasaplara şok baskın! Kilolarca tarihi geçmiş eti vatandaşa satacaklarmış

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Temmuz 2024 12:50 - Güncelleme : 30 Temmuz 2024 13:07

 Adıyaman’da, ruhsatsız faaliyet gösteren bir kasaba baskın yapan zabıta ekipleri vatandaşa satılmak üzere olan tarihi geçmiş ve etiketsiz ete el koydu. Etler, imha edilmek üzere götürülürken, dükkan sahibi suçu dağıtıcı firmaya attı.

 Adıyaman merkez Kayalık Mahallesi'nde ruhsatsız olarak kasap​ faaliyeti yürüten dükkanlara şok baskın düzenlendi. Zabıta ekipleri tarafından yapılan baskınlarda kilolarca tarihi geçmiş ve etiketsiz et ele geçirildi. 

 Durum üzerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bilgi verildi. Gıda Denetim Ekiplerinin de geldiği baskın yerinde etlerde incelemelerde bulunuldu.

Kaçak kasaplara şok baskın! Kilolarca tarihi geçmiş eti vatandaşa satacaklarmış - 1. Resim

VATANDAŞLARA TARİHİ GEÇMİŞ ETLERİ SATACAKLARMIŞ 

Baskında 42 kilogram kırmızı et, 161 kilogram ise tavuk etine el konuldu. İşletme sahibi Hasan Hüsen D., aldıkları etleri önceki gün özel bir firmanın dağıtıcısından para karşılığında aldığını etlerin tarihinin geçtiğini bilmediğini söylemesi üzerine firmaya ait dağıtıcı olay yerine çağrıldı. Gelen dağıtım aracında da incelemelerde bulundu.

Kaçak kasaplara şok baskın! Kilolarca tarihi geçmiş eti vatandaşa satacaklarmış - 2. Resim 

Araç içerisinde her hangi bir olumsuzlukla karşılaşılmazken aynı zamanda firmaya ait depolarda da incelemelerin yapılacağı belirtildi. Kasap dükkanından geçirilen etler, imha edilmek üzere götürülürken iş yerine ise cezai işlem uygulandı.
Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...