Tgrt Haber

İstanbul'da rehine kabusu! Kaçırılan garsona 10 gün boyunca işkence

02 Kasım 2022 14:05 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 14:08
İstanbul'da rehine kabusu! Kaçırılan garsona 10 gün boyunca işkence

İstanbul Beyoğlu'nda garsonluk yapan 30 yaşındaki İran uyruklu Mustafa P.’yi rehin alan ve kelepçeleyerek günlerce işkence yapan şüpheliler, kıskıvrak yakalandı. Genç garsonu alıkoyan zanlıların, 10 bin dolar fidye istediği öğrenildi.

Beyoğlu​'nda iki hafta önce kaybolduğu gerekçesiyle başvuruda bulunulan 30 yaşındaki İran uyruklu Mustafa P.'nin kaçırıldığı ortaya çıktı. İranlı​ kayıp garsonun kuzeni Mına V., Mustafa P.'nin telefonundan ailesine bir mesaj geldiğini söyleyerek polise başvurdu. Gelen mesajda kuzeninin bir apartta elleri kolları bağlı kalorifer peteğine kelepçelenmiş işkence videosu olduğunu ve videoyu atanların da 10 bin dolar fidye​ karşılığında Mustafa P.’nin serbest kalacağını söylediğini aktardı. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri hemen harekete geçti.

DÖRT İRANLI YAKALANDI

Yapılan çalışlarda garson Mustafa P’yi kaçırıp Beyoğlu’nda bir apartta sakladıkları belirlendi. 28 Ekim günü operasyon yapan Gasp Büro Amirliği ekipleri adreste bulunan İranlı şüpheliler Morteza B., Mılad B., Hamıd G. Ve Mojtaba M. isimli şahısları yakalayarak gözaltına aldı.

10 GÜN DEHŞET YAŞATTILAR

Yaklaşık 10 gündür evde zorla tutulan İranlı garson Mustafa P. ise kurtarıldı. Evde yapılan aramada kaçırdıkları ve ailesinden 10 bin dolar fidye istedikleri adama işkence yaparken kullandıkları maket bıçakları ellerini bağladıkları demir kelepçe ve sim kart ele geçirildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan 4 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...