Tgrt Haber

Son dakika! Kadıköy'de 3 kişinin öldüğü patlamaya terör soruşturması

10 Ekim 2022 12:18 - Güncelleme : 10 Ekim 2022 13:20
Son dakika! Kadıköy'de 3 kişinin öldüğü patlamaya terör soruşturması

Son dakika haberi: Kadıköy'de bir binada meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde şüphelilerden M.K'nın bir terör örgütünden suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Dün Kadıköy'de saat 19.00 sularında yaşanan patlama​ olayına ilişkin İstanbul​ Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı. Şüphelilerden M.K'nın bir terör örgütünden suç kaydı çıktığı tespit edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde dün akşam saatlerinde büyük bir patlama sesi duyuldu. Bir binada meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı. Çevredeki binalara da sıçrayan alevler paniğe neden oldu.

VALİ ACI HABERİ VERDİ: 3 CAN KAYBI VAR

Patlamanın sebebi henüz bilinmezken, bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Alevler kontrol altına alınırken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya acı haberi duyurdu. Patlama nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyuran Vali Yerlikaya, "Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen doğal gaz patlamasında maalesef 3 kişi yaşamını yitirdi. Binada arama çalışmaları devam ediyor. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1579168720290660352

İMAMOĞLU: PATLAMA DOĞAL GAZ KAYNAKLI DEĞİL

Kadıköy'deki patlamaya ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan da açıklama geldi. Valiliğin açıkladığı gibi patlamanın doğal gaz kaynaklı olmadığını dile getiren İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Fikirtepe’deki 3 katlı binada patlama nedeniyle çıkan yangın kontrol altına alındı. İlk tespitlerimize göre patlama doğal gaz kaynaklı değil. Maalesef yangında can kaybı da var. Olayın nedeni Emniyet Teşkilatımızın raporu ile netleşecek."

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1579169519129751552

İSTANBUL VALİLİĞİ: İNCELEMELER TAMAMLANDIKTAN SONRA PAYLAŞILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarının ardından bir açıklamada İstanbul Valiliği'nden geldi. Yapılan açıklamada, "Patlama ve yangının kesin sebebine ilişkin incelemeleri tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/TC_istanbul/status/1579214950270373889

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...