Tgrt Haber

Kadıköy’deki patlamaya ilişkin çarpıcı açıklama! İBB Başkanı İmamoğlu: Hasar olan dairelerde doğal gaz tesisatı ve aboneliği yok

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Ekim 2022 11:56 - Güncelleme : 10 Ekim 2022 12:04
Kadıköy’deki patlamaya ilişkin çarpıcı açıklama! İBB Başkanı İmamoğlu: Hasar olan dairelerde doğal gaz tesisatı ve aboneliği yok

İstanbul Kadıköy’de 3 kişinin hayatını kaybettiği patlama ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. Binada sağlam kalan tek binada sadece doğal gaz aboneliği olduğunu söyleyen İmamoğlu ,diğer 2 dairede ise herhangi bir doğal gazla ilgili tesisat ve aboneliğin olmadığını ifade etti.

Kadıköy Fikirtepe’de meydana dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda bir binada  patlama​ meydana geldi. Bir anda yangının büyüdüğü faciada 3 kişi hayatını kaybederken bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Binada soğutma çalışmalarını tamamlayan ekipler incelemeleri tamamladı ve diğer apartman sakinleri eve girebildi.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Valilik tarafından yapılan açıklamada hayatını kaybedenlerin yaralı (A.K)'nın 68 yaşındaki babası (M.K) ile 10 yaşındaki kızı (N.K) ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi olmak üzere 3 kişi olduğu ifade edildi.

İMAMOĞLU: PATLAMA İLE İLGİLİ FARKLI GÖRÜŞLER VAR

Patlamanın olduğu binaya gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, adli incelemenin sürdüğünü ifade ederek yapılan ön incelemede birtakım farklı görüşler ve tespitlerin olduğunu ifade etti.

YANAN BİNALARDA DOĞAL GAZ YOK

Binada sağlam kalan tek dairenin doğal gaz aboneliği olduğunu söyleyen İmamoğlu, diğer 2 dairenin ise herhangi bir doğal gazla ilgili tesisat ve aboneliği olmadığını belirtti. 
Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlar için duyduğu üzüntüyü dile getiren İmamoğlu, "Böyle bir olay olsun istemezdik ama içeride neyin patlamalara ve yangına sebep olduğu, adli tespitler yapıldıktan sonra netleşecek. Ama şunu ifade edeyim: Biraz acele bir açıklama yapılmış. Biz zaten sürecin farkındaydık ve o dairede gazla ilgili herhangi bir şey olmadığına vakıftık. Ona rağmen temkinli bir açıklamayla süreci takip etmeyi tercih ettik." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...