Tgrt Haber

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı 22 Ocak Pazar günü açılıyor

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
13 Ocak 2023 10:30 - Güncelleme : 13 Ocak 2023 10:53

Son dakika haberi: İstanbul Havalimanı’na giden metro hattında çalışmalar sona erdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattının 22 Ocak Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile açılacağını duyurdu.

İstanbul’da bir metro​ projesi daha hayata geçiyor.İstanbul​ Havalimanı’na ulaşımı sağlayacak olan metro 22 Ocak Pazar günü açıklaacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu​ yaptığı açıklamada Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın 22 Ocak Pazar günü açılacağını ifade etti.

AÇILIŞINI ERDOĞAN YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılım sağlayacağı açılış töreni ile birlikte İstanbul Havalimanı'na Kağıthane​'den sadece 24 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada ulaşılabilecek.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarında öne çıkanlar;

Yaklaşık 96 km’lik 6 hatta İstanbul için çalışıyoruz. Bu hatlar; Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattı yanı sıra; Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören- Bağcılar Kirazlı Metro hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Kazlıçeşme – Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Altunizade – Ferah Mahallesi- Çamlıca Camii – Bosna Bulvarı Metro Hattı projeleridir. Bu hatlarımızı tamamlayarak, 284,3 kilometre olan İstanbul’un raylı sistem ağını 380,2 kilometreye yükselteceğiz.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı 22 Ocak Pazar günü açılıyor

https://twitter.com/akaraismailoglu/status/1613795339953377280

TÜRKİYE'NİN EN HIZLI METROSU

https://twitter.com/akaraismailoglu/status/1613472863104679936

HATTA 9 İSTASYON OLACAK

Halkalı-İstanbul Havalimanı hattında 8 istasyon olacak. Gayrettepe istasyonunun da açılması sonrasında bu sayı toplam 9'a çıkacak. Toplam uzunluğu 37,5 kilometre olacak hatta seyahat süresi 28,5 dakika olacak.

HALKALI-İSTANBUL HAVALİMANI HATTI

İstanbul Havalimanı'na gidecek diğer hatta da çalışmalar devam ediyor. Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattı projesinin yüzde 87'si tamamlandı. Hattın devreye girmesiyle Arnavutköy ile Beşiktaş arasında seyahat 36 dakikaya inecek.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...