Tgrt Haber

Kağıthane'de Filistinli iş adamına suikast | Abdulkadir Anas kurşunların hedefi oldu! Saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Ağustos 2024 14:50 - Güncelleme : 19 Ağustos 2024 17:54

İstanbul'da Kağıthane’de içerisinde 2 Filistinlinin olduğu otomobile suikast düzenlenmişti. Bir kişinin öldüğü saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Öte yandan saldırıda hayatını kaybeden Abdulkadir Anas'ın babası konuştu.

İstanbulKağıthane​'de dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda; kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, içerisinde Filistinli​ F.M, arkadaşı Abdulkadir Anas ve koruması E.K.'nin bulunduğu park halindeki otomobile, silahla ateş açtı.

Saldırıda, şoför koltuğunda oturan 30 yaşındaki Filistinli Abdulkadir Anas olay yerinde hayatını kaybederken, Filistin uyruklu iş adamı F.M. ve koruması E.K. yaralandı.

Saldırgan, silahlı saldırının ardından olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yaralı F.M. ve E.K.'yi ambulansa alarak ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, ardından hastaneye kaldırıldı.

Kağıthane'de Filistinli iş adamına suikast! Saldırının görüntüleri ortaya çıktı - 1. Resim


YARALILARDAN BİRİNİN DURUMU AĞIR

Hastaneye kaldırılan F.M.'nin durumunun ağır olduğu, koruma E.K.'nin ise ayağından yaralandığı ve durumunun iyi olduğu bildirildi. Saldırıda onlarca kurşun sıkıldığı belirlenirken, olay yeri inceleme ekipleri çevrede ve otomobilde uzun süre incelemelerde bulundu.

SUİKAST​ SİLAHINI BIRAKIP KAÇTI

Yapılan incelemeler sonucunda olay yerinde susturucu takılmış bir tabanca ve çok sayıda boş kovan bulundu. A.K.'nin cansız bedeni, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Kağıthane'de Filistinli iş adamına suikast! Saldırının görüntüleri ortaya çıktı - 2. Resim


SALDIRI ANI KAMERADA

Silahlı saldırının yaşandığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde saldırganın peş peşe ateş ettiği görülürken, korku ile çığlık atan şahıslar da kameraya yansıdı.

SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN ADAMIN BABASI KONUŞTU

Kağıthane'de düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybeden Abdulkadir Anas'ın babası olaya ilgili konuştu. Olayın kesinlikle siyasi olmadığını belirten acılı baba, "Biz siyasetten çok uzak bir aileyiz” ifadelerini kullandı.

Kağıthane'de Filistinli iş adamına suikast | Abdulkadir Anas kurşunların hedefi oldu! Saldırının görüntüleri ortaya çıktı - 3. Resim
Abdulkadir Anas(Sol)

İSTANBUL EMNİYETİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü olaya ilişkin yaptığı açıklamada “18 Ağustos Pazar günü saat 22.20 sıralarında İstanbul Kağıthane’de silahlı kavga olduğunun belirlenmesi üzerine ivedi bir şekilde olay yerine intikal edilmiş, İstanbul Emniyet Müdürlüğünce geniş kapsamlı çalışma başlatılmıştır. Olay yerinde yapılan incelemelerde kimlik bilgileri belirlenen Abdulkadir Anas, F.M. ve E.K. isimli şahısların silah ile açılan ateş sonucu yaralandığı anlaşılmış, sağlık görevlileri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Abdulkadir Anas isimli şahsın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Emniyet yaptığı açıklamada hastaneye kaldırılan F.M.’nin hayati tehlikesinin bulunduğunu, E.K. isimli şahsın ise tedavisinin bilinci açık bir şekilde devam ettiğini belirtti.

OLAY YERİNDEN YAYA OLARAK KAÇTI SONRA ARACA BİNDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü açıklamasının devamında “Yürütülen saha çalışmalarında olay yeri ve çevresinde bulunan güvenlik kamera kaydı görüntüleri detaylı bir şekilde incelemiş, bir şüpheli şahsın, araç içerisinde bulunan mağdur şahıslara yönelik silahla ateş açtığı belirlenmiş, olay yerinde kullanılan suç unsuru silah ile 8 adet boş kovan ele geçirilmiştir. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüpheli şahsın olay yerinden yaya olarak kaçtığı, kendisini olay yeri yakınlarında bekleyen bir araca binerek uzaklaştığı belirlenmiş, şahısların izini kaybettirmek için 3 farklı araç kullandıkları anlaşılmıştır. Şüpheli 2 araç bulunmuş, araçlara yönelik yapılan incelemelerde kiralık olduğu belirlenmiş, yapılan aramalarda ise bir araç içerisinden 1 adet silah ele geçirilmiştir. Çalışmalar kapsamında, G.S., T.S., S.A., S.A.S.O., L.E.E. ve H.B. isimli şahısların olayın failleri olduğu, alacak verecek nedeniyle olayı gerçekleştirdikleri aileleri ile yapılan görüşmeler neticesinde belirlenmiştir.

YURT DIŞINA KAÇTI

Mağdur şahıslara silah ile ateş açan ve olay yerinden 3 farklı araç değiştirerek kaçtığı tespit edilen şüphelilerden, G.S., T.S. ve S.A. isimli şahısların olaydan yaklaşık 2,5 saat sonra Kırklareli ilinden yurt dışına çıktıları belirlenmiştir. Diğer şüpheli şahısların aranmalarına devam edilmektedir” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, yapılan arşiv araştırmalarında L.E.E.'nin olayın failleri olduğu belirlenen şahısların ulaşımını sağlayan kişi olduğunu ve kendisine yönelik 6 Haziran 2023 tarihinde Şişli’de silahlı saldırı​ gerçekleştirildiğini de belirtti. Şahsın tedavisinin ardından taburcu edildiği de emniyet tarafından açıklandı.

Şüpheli şahıslarla beraber hareket eden ve kaçmasına yardım eden L.E.E., I.A., A.F.M.M. ve P.Y. isimli 4 şahsın yakalandığı ve 2 adet silahın ele geçirildiği de emniyet tarafından açıklandı.
Olaya ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...