Tgrt Haber

Pençe-Kilit şehitlerine yürek yakan veda...

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT HABER, İHA, AA
11 Ağustos 2023 17:39 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 19:12
Pençe-Kilit şehitlerine yürek yakan veda...

Türkiye şehitlerine ağlıyor. Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit olan 7 askerimiz son yolculuğuna uğurlandı. Hüzün ve göz yaşının hakim olduğu cenaze törenine yürek yakan kareler damga vurdu.

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonu​ bölgesinde PKK​'lı teröristlerin taciz ateşi sonucu şehit​ olan 7 asker memleketlerinde düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.

ŞEHİT TEĞMENE SON VEDA

Pençe - Kilit Operasyonu bölgesinde 9 Ağustos’ta teröristlerle açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş’ın naaşı Hakkari’deki askeri​ törenin ardından Bala’ya getirildi.

Bala​ Merkez Cami’sindeki cenaze törenine Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, eski cumhurbaşkanı yardımcısı AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, çok sayıda askeri ve emniyet personel ile Altınbaş’ın ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı naaşı, Cuma namazını müteakip kılınan namazın ardından defnedilmek üzere Bala Şentepe Mezarlığı’na götürüldü.

ŞEHİT BABASININ YANINA DEFNEDİLDİ

Cenaze namazı sırasında şehitin annesi Tülay Altınbaş ve akrabaları güçlükle ayakta durdu. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Altınbaş’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, silah arkadaşlarının omzunda top arabasına taşındı. Şehidin naaşı, 2012’de kalp krizi sonucu vefat eden polis babası Kadir Altınbaş’ın kabrinin yanına defnedildi.

Pençe-Kilit şehitlerine yürek yakan veda...

DİYARBAKIR ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Kuzey Irak’ta terör örgütü mensupları tarafından taciz ateşi sonucu şehit olan 24 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ’ın cenazesi memleketi Diyarbakır’a getirildi. Şehit Üçdağ için Hani ilçesi Çardaklı köyünde cenaze töreni düzenlendi.

Törene anne Hafize Üçdağ, baba Mustafa Üçdağ, kardeşleri, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, kamu kurum amirleri ve şehidin yakınları katıldı.

Üçdağ’ın yakınları duaların okunmasının ardından tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Üçdağ’ın cenazesi, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu’nun kıldırdığı namazın ardından Çardaklı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Pençe-Kilit şehitlerine yürek yakan veda...

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir (30) naaşı, öğle saatlerinde askeri uçakla memleketi Gaziantep'e getirildi.

Şehit Uğur Özdemir, Asri Mezarlık'ta bulunan Bahaeddin Nakipoğlu Cami'de cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazı sonrası şehidin annesi Fatma ve babası Bayram Özdemir ile diğer yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Pençe-Kilit şehitlerine yürek yakan veda...

BABAYA SON DOKUNUŞ!

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer'in cenazesi memleketine geldi. 

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinden olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer için, bugün sabah saat 08.30'da Hakkari'nin Otluca ilçesinde Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı önünde Birlik Uğurlaması yapıldı. Akabinde saat 09.00'da ise Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı'nda resmi uğurlama töreni ile cenazesi saat 13.00 sıralarında Zonguldak Havalimanı'na getirildi. Şehit askerin 6 aylık bebeği son kez babasının tabutuna dokunurken, acılı annenin sözleri de yürekleri dağladı.

Pençe-Kilit şehitlerine yürek yakan veda...

Kaynak: TGRT HABER, İHA, AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...