Tgrt Haber

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 3. gün: Felaketin bilançosu ağırlaşıyor

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
08 Şubat 2023 18:00 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 03:29

Son dakika haberi: Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilde büyük hasara yol açan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin üçüncü gününde bölgede arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan depremden en çok etkilenen 10 ilde 3 ay süreliğine OHAL ilan edildiğini açıklarken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgelerinde okulların tatil süresinin 2 hafta olduğunu duyurdu. AFAD, depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 12 bin 391'e, yaralı sayısının ise 62 bin 914'e yükseldiğini bildirdi.

Türkiye, pazartesi günü sabaha karşı Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Cumhuriyet tarihinin en büyük ikinci deprem felaketi; başta Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Adana olmak üzere birçok ilde büyük hasara yol açtı. Artçı depremlerin aralıksız devam ettiği bölgede binlerce bina yerle bir olurken, depremde ölü ve yaralı sayısı her geçen saat yükseliyor.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 3. gün: Felaketin bilançosu ağırlaşıyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, yıkılan 5 katlı Merve Apartmanı'nın enkazındaki 16 yaşındaki Mahmut Salman 56 saat sonra kurtarıldı. Yumruklarını sıkarak oğlunun kurtarılmasını bekleyen anne ve çocuğun kavuşması duygulandırdı.

DEPREMDE ACI BİLANÇO: CAN KAYBI 12 BİN 391

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 391 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 914 kişinin yaralandığını bildirdi.

DAKİKA DAKİKA KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

İşte yıkıcı depremin merkez üssü Kahramanmaraş ve Gaziantep olmak üzere Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Hatay, Osmaniye ve Kilis'te son durum... 

03.23 AFAD, depremde can kaybının 12 bin 391'e yükseldiğini duyurdu.

23.23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen Adana'da Zeray Apartmanı enkazında incelemelerde bulundu. Erdoğan'ın daha sonra Ankara'ya döneceği öğrenildi.

23.01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bugün sona erecek olan transfer döneminin deprem felaketi nedeniyle 18 Şubat'a kadar uzatıldığını açıkladı.

21.18 Erzurum'da 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

20.20 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sahada toplam 103 bin 800 personelin görevli olduğunu açıkladı. Doğal gazdaki sıkıntıların giderildiğini ve tüm afet bölgesine kontrollü şekilde doğal gaz dağıtımına başlandığını söyleyen Fuat Oktay, haberlerşme alanında devam eden sıkıntıların çözümü için de çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Hatay Havalimanı'nın en kısa sürede yeniden uçuşlara açılması için çalışmalara başladık" paylaşımına da tepki gösteren Oktay, "Biz burada birlik beraberlik mesajı verdikçe gidip çok basitçe iddialarla siyaset yapmak kadar çirkince bir olay olamaz. Siz kimsiniz ya? Siz kim olduğunuzu zannediyorsunuz? Siz devletin yapamadığını mı yapacaksınız? Belediyeden gelen araç havalimanı mı yapacak? Bu kadar mı acizsiniz?" dedi.

18.38 Millî Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve bölgede pek çok ili etkileyen deprem nedeniyle depremzede öğrencilere nakil kolaylığı sağlanacağını duyurdu.

18.20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde can kaybının 9 bin 57'ye, yaralı sayısının ise 52 bin 979'a yükseldiğini açıkladı.

16.07 Millî Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’ın Samandağı ilçesindeki arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 3. gün: Felaketin bilançosu ağırlaşıyor

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinden geçen tren hattının şiddetli deprem nedeniyle tren hattının yön değiştirdiği görüldü.

15.59 Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 202 hesap yöneticisinin belirlendiğini bunlardan 18'inin gözaltına alındığını, 5'inin de tutuklandığını duyurdu. 

14.30 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 ilde 77 sahra hastanesi kurulduğunu duyurdu. Bakan Koca, "Acil sağlık hizmeti verilen bu hastanelerin bir kısmında cerrahi operasyonlar da yapabiliyoruz. Sağlık durumu riskli depremzedelerimiz buralarda yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterlerle bölgedeki hastanelere sevk ediliyor" dedi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 3. gün: Felaketin bilançosu ağırlaşıyor

Hatay'da isminin Ayşenur olduğu öğrenilen kadın ile iki kızı, 33 saat sonra kurtarıldı. Enkaz altından sağ olarak çıkarılan kadının ilk isteği su oldu.

14.00 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, deprem bölgesindeki arama-kurtarma ve diğer faaliyetlere katılan asker sayısının 16 bin 785'e yükseldiğini açıkladı. 75 adet hava aracı ile 354 sorti gerçekleştirildiği, 39 helikopterin de göreve hazır olduğu gibi bazı bilgiler aktarıldı.

13.50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ailelere 10'ar bin lira destek verileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, isteyen depremzedelerin Antalya, Alanya, Mersin'deki anlaşmalı otellerde konaklayabileceğini de bildirdi.

13.45 Depremle ilgili son durumu paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Şu an itibariyle ne yazık ki vefat edenlerin sayısı 8 bin 574. Yaralı sayısı 49 bin 133. Yıkılan bina sayısı 6 bin 744" dedi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 3. gün: Felaketin bilançosu ağırlaşıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Onikişubat Stadyumu'nda kurulan çadır kentte vatandaşlarla görüştü.

13.39 AFAD, depremde hayatını kaybedenlerin kimliklendirme ve defin hizmetleriyle ilgili yaptığı açıklamada kimliklendirmeleri yapılamayan naaşların, 24 saatlik bekleme süresinin ardından DNA, parmak izi örneği ve fotoğrafı alındıktan sonra defnedileceğini kaydetti.

13.30 Türk Hava Yolları'ndan (THY) yapılan açıklamada bugün deprem bölgesinden yapılacak seferlerle 30 bin kişinin tahliyesinin planladığını belirtildi.

13.02 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DEPREM BÖLGESİNDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesine gitti. Bu kapsamda önce Kahramanmaraş'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Kahramanmaraş Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerden, depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

12.39 Depremin vurduğu 10 ilde OHAL ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Meclis Başkanlığına sunuldu.

12.15 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ deprem bölgesinde açıklama yaptı. Bozdağ, şu açıklamaları yaptı: ‘Diyarbakır’da 7 müstakil bina tamamen yıkıldı. Bunlardan bir tanesi içinde insan olmayan bina. Ama 6 binada vatandaşlarımız vardı. 570 tane vatandaşımızın bu bölgede yaşadığı görülüyor. Yıkılan 6 binadan enkazdan 254 vatandaş çıkarıldı. 133’ü vefat etti maalesef. Allah’tan rahmet diliyorum. Herkes seferberlik içinde çalışıyor. Diyarbakır’da arama kurtarma konusunda sıkıntı yok. 10 bin 6 personel görevlendirildi. 773 çadır kurduk ve yaklaşık 7 bin vatandaşımızı ikamet ettiriyoruz. Sosyal ve kamuya ait tesislerde 168 bin 421 vatandaşımızı barındırdık. Hastaneye getirilen yaralı vatandaşımız 871. 129 yatan yaralımız var durumları ciddi. 133 vatandaşımız vefat etti. Hediye Aslan kardeşimiz enkazdan şu an sağ salim çıkarıldı. Allah’tan şifa diliyorum."

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 3. gün: Felaketin bilançosu ağırlaşıyor

Kahramanmaraş'ta 13 yaşındaki Berat, depremden 55 saat sonra, enkazdan elinde tuttuğu muhabbet kuşuyla sağ çıkarıldı. Çocuk hastaneye sevk edilirken kuşu, çocuğun teyzesi teslim aldı.

11.30: AFAD'dan yapılan açıklamadaı, "SAKOM’dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 7.108 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 40.910 vatandaşımız yaralanmıştır" denildi.

11.08 SGK: Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği bölgelerde ikameti bulunanlar, raporlu ilaçlar ve tıbbi malzemeleri bir defaya mahsus reçetesiz temin edebilecek.

11.01 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Pendik Limanı'ndan İskenderun'a hareket eden yardım gemisi ile 245 parça ağır iş makinesi ve çeşitli yaşam malzemelerinin deprem bölgelerine sevk edildiğini bildirdi.

10:45 SAKOM, depremde can kaybının 6 bin 957'ye yükseldiğini açıkladı. AFAD ise yaralı sayısını 38 bin 224 olarak duyurdu

09.35 AFAD: SAKOM’dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 6.234 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 37.011 vatandaşımız yaralanmıştır.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 3. gün: Felaketin bilançosu ağırlaşıyor

Türkiye’nin farklı şehirlerden gelen çok sayıda komando, Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Hatay’daki enkaz arama kurtarma çalışmalarına destek için geldi.

07:00 Adalet Bakanı Bozdağ: Deprem bölgesindeki barolara kayıtlı avukatlar ile diğer barolara kayıtlı olup da deprem bölgesinde yakınları olan avukatların ve müvekkillerinin hak kaybına uğramaması için adlî süreçlerdeki bilumum süreleri depremin olduğu günden itibaren 15 gün uzatacağız.

06:30 Hatay Antakya Odabaşı Mahallesi'ndeki 7 katlı binanın enkazından 6 yaşındaki Eymen'i sağ olarak çıkaran Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birliği saat 23.20 sıralarında, depremin ardından 43 saat sonra aynı enkazın altından bu kez de Eymen'in annesi Fethiye Ekizoğlu'nu canlı olarak çıkarmayı başardı.

05.37Malatya'da 4.3 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi.

03.19 Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar, depremde yaralanan vatandaşlarımızın tahliyesine devam ediyor. Kahramanmaraş'ta depremden kurtarılan vatandaşlarımız da Ankara'ya getirildi" denildi. 

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 3. gün: Felaketin bilançosu ağırlaşıyor

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki 80. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde öğrenciler ve öğretmenler tarafından üretilen 15 bin ekmek ile kahvaltılık ürünler, deprem bölgesine gönderiliyor.

01:15 AFAD, ÖNCELİKLİ İHTİYAÇ LİSTESİ PAYLAŞTI

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan 'Öncelikli İhtiyaç Listesi' paylaşımı ile deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan hayati öneme sahip yardım malzemelerin yer aldığı bir liste paylaştı. Paylaşımda, "Tüm aynî bağışlarınız için illerde valiliklerimiz, ilçelerde kaymakamlıklarımız bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ve tüm AFAD il müdürlüklerimize başvurabilirsiniz." ifadelerine yer verildi.

00.25 Cumhurbaşkanı imzasını taşıyan kararname meclisten geçti. Deprem bölgesindeki 10 ilde OHAL ilan edildi.

DEPREMİN İKİNCİ GÜNÜ YAŞANANLAR

22.38 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremin vurduğu 10 ilde eğitim öğretime başlama süresinin uzatıldığını belirterek 'Tatil süresi tamamında iki hafta oldu' dedi.

21.34 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem nedeniyle 5 bin 434 kişinin hayatını kaybettiğini, 31 bin 777 kişinin yaralandığını açıkladı. Şu ana kadar Hatay'da enkazdan 1846 kişi kurtarıldığını söyleyen Koca, "Yarın ekip sayımız iki katına çıkacak" dedi.

20.20 Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.

20.12 Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgesinde bulunan mükellefler için 31 Temmuz 2023 tarihine kadar mücbir sebep hali ilan edildiğini açıkladı.

19.50 Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 544'e yükseldi. 

19.34  BDDK, deprem bölgelerinde kredi kartı taksitlendirme süreleri bir kata kadar artırılmasına karar verdi 

19.05 Emniyet Genel Müdürlüğü: Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 135 hesap yöneticisi tespit edildi. 7 şahıs gözaltına alındı, 1'i tutuklandı. 

18.50 Enkaz altında kalan Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın cansız bedenine ulaşıldı.

18.46 Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 703'e yükseldi.

18.44 Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 4.9 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi. 

16.10 İçişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlere yönelik çalışmalarda 37 bin 960 personelin görevlendirildiğini bildirdi.

Son dakika! Kahramanmaraş depreminde 3. gün: Felaketin bilançosu ağırlaşıyor

Birçok ülke arama kurtarma ekiplerini Türkiye'ye yönlendirdi.

14.5510 İLDE 3 AY SÜRECEK OHAL İLAN EDİLDİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, felaketi, yaşayan 10 ilde Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan edildiğini açıkladı. Erdoğan, "Olağanüstü hal 10 ili kapsayacak, 3 ay sürecek" dedi.

14.45 Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonucu hayatının kaybedenlerinin sayısının 3 bin 549'a yükseldiğini bildirdi. Erdoğan açıklamasında "22 bin 168 yaralımız var. En büyük tesellimiz şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın sağ olarak kurtulmasıdır" dedi.

14.35 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla deprem bölgesindeki Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da HSK tarafından 66 savcı görevlendirildi. Savcılar bazı yapılarla ilgili ihmal iddialarını soruşturacak.

13.10 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik koordinasyon çalışmalarına Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nden devam edeceği bildirildi.

12.50 AFAD yaptığı yeni açıklamada, "SAKOM'dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya illerinde toplam 3 bin 432 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 21 bin 103 vatandaşımız yaralanmıştır" dedi.

12.30 Fırsatçılara yönelik açıklama yapan Ticaret Bakanlığı "Acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş fiyat artışı yapıldığı iddialarına yönelik olarak Bakanlığımızca ülke genelinde denetimler başlatılmıştır" dedi.

11.30 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremler sonucu 3 bin 419 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 bin 534 kişinin yaralandığını açıkladı. Enkazdan kurtarılan kişi sayısının 8 bini geçtiğiniz aktaran Oktay, "Yıkık bina sayımız 5 bin 775" dedi.

10.50 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), deprem bölgesinden kurtarılan 98 yaralı vatandaşın İskenderun’dan Mersin’e tahliye edildiğini bildirdi.

10.00 DEPREMDE 13,5 MİLYON KİŞİ ETKİLENDİ: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Bölgedeki birçok ilimiz deprem hasarı yaşamış durumda. Erzincan depreminden sonra ülkemizin son 1 asırda gördüğü en büyük deprem felaketidir. Depremin ilk anından itibaren tüm ekiplerimiz sayın Cumhurbaşkanımızın da AFAD'dan takibiyle bu süreci bilfiil takip ediyoruz. Bu deprem nüfus itibarıyla doğrudan 13,5 milyon vatandaşımızı etkiledi" dedi.

09.45 Emniyet Genel Müdürlüğü, deprem sonrasında sosyal medya platformlarında provokatif paylaşımlarda bulunan 90 hesap yöneticisinin tespit edildiğini, 4 şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

09.28 AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Orhan Tatar yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar toplam 285 artçı var. Şu ana kadar yaşamını yitirmiş olan vatandaşımızın sayısı 3 bin 381. Yaralı sayısı 20 bin 426. 5 bin 775 bina yıkıldı, teyidi yapılmamış ama yıkıldığı ihbarı gelen toplam bina sayısı ise 11 bin 302" dedi.

DEPREM BÖLGESİNDEN CANLI YAYIN

 DEPREMDE ARAÇTA KONAKLAYANLARIN YAPMASI GEREKENLER... 

DEPREMİN İLK GÜNÜ YAŞANANLAR

01.00 Türk Hava Yolları; Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ’dan İstanbul’a gerçekleşen uçuşların bilet fiyatlarını 100 TL olarak belirledi.

00.40 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depremde can kaybının 2 bin 379'a, yaralı sayısının 14 bin 483'e yükseldiğini, 4 bin 758 binanın da yıkıldığını bildirdi. 338 bin depremzedenin yurtlar, üniversiteler ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki barınma merkezlerine yerleştirildiğini belirten Fuat Oktay, barajlarda herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi.

23.44 Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5,5 büyüklüğündeyeni bir artçı deprem meydana geldi. Malatya'nınYeşilyurt ilçesinde ise 5,2 büyüklüğündeartçı deprem oldu.

23.26 AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremin son bilançosunu açıkladı. Orhan Tatar; 2 bin 316'ya, yaralı sayısının 13 bin 293'e yükseldiğiniduyurdu.

22.10 AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, can kaybının bin 762'ye yükseldiğini, 12 bin 68 kişinin de yaralandığını söyledi. Vatandaşların depremzedelere yoğun biçimde bağış geldiğini söyleyen Tatar, şu ana kadar 250 milyon TL'si Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, 100 milyon TL'si ise AFAD'dan olmak üzere bölgeye 350 milyon liralık acil yardım ödeneği sevk edildiğini dile getirdi.

20.37 YEDİ GÜN ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir.

20.20 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, can kaybının bin 651'e yükseldiğini, 11 bin 119 kişinin yaralandığını bildirdi. Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ciddi hasar olduğunu söyleyen Koca, İskenderun Devlet Hastanesi'nin eski binasının çöktüğünü ifade etti. 

19.40 Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler için 81 il genelindeki camilerde sela okutuldu.

18.55 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, depremden etkilenen 10 ilde kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerinin 13 Şubat'a kadar tatil edildiğini açıkladı.

18.15 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, depremi fırsat bilen, AŞTİ'de faaliyet gösteren bazı otobüs firmalarının bilet fiyatlarını 2-3 kat artırdığı, depremden etkilenen vatandaşların kullanımı için hayati öneme haiz battaniye başta olmak üzere bir çok eşyanın fiyatlarının ilgili satıcılar tarafından fahiş oranda artırıldığı yönünde gelen ihbarlar üzerine inceleme başlattı.

17:05 TÜRKİYE GENELİNDE OKULLAR TATİL: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yeni yaptığı açıklamada, ''Tüm Türkiye’de okullarımızı 13 Şubat’a kadar 1 hafta tatil ediyoruz'' dedi.

15.04 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Meclisin bu haftaki Genel Kurul çalışmalarının ertelendiği, önümüzdeki hafta salı gününden itibaren devam edeceği yönünde karar alındığını açıkladı.

14.47 AFAD, yaptığı açıklamada, "Bugün Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz'de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

13.24 KAHRAMANMARAŞ'TA İKİNCİ BÜYÜK DEPREM: AFAD verilerine göre Kahramanmaraş Elbistan merkez üssü olan 7,6 büyüklünde bir deprem daha meydana geldi. İlk depremde hasar alan binalardan bazıları ikinci depremle birlikte yıkıldı.

12.51 AFAD tarafından yapılan açıklamada depremin büyüklüğünün yapılan ayrıntılı sismolojik çalışmalarla Mw 7.7 olarak revize edildiği duyuruldu. Açıklamada, "Bu sabah 04:17’de Pazarcık (Kahramanmaraş) da meydana gelen depremin büyüklüğü yapılan ayrıntılı sismolojik çalışmalarla Mw 7.7 olarak revize edilmiştir" denildi.

11.48 DEPREMDE 3 ŞEHİDİMİZ VAR Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Silahlı Kuvvetler olarak hasar ve zayiat belirleme çalışmalarının sürdürüldüğünü duyurarak 3 şehidimizin ve yaralıların olduğunu açıkladı. Bakan Akar, "Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz" dedi.

11.41 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 ilde yükseköğretim kurumlarımızda ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu.

11.38 Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, "Ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

11.32 DEPREM BÖLGESİNDE OKULLARA ARA VERİLDİ Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem sonrası yaptığı açıklamada deprem nedeniyle okullara ara verildiğini duyurdu. Bakan Özer, "Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz. Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta eğitim öğretime ara vereceğiz" dedi.

05.30 4'ÜNCÜ SEVİYE ALARM: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" ifadelerini kullandı.

04.28 Kahramanmaraş'taki yıkıcı depremin ardından Gaziantep'te peş peşe depremler meydana geldi. (Depremlerin en büyüğü 6,6, en küçüğü 6,4 olarak ölçüldü)

04.17 Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı depremin büyüklüğünü 7,4'ten 7,7'ye revize etti)

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...