Tgrt Haber

Son dakika! Deprem bölgesi beşik gibi: Kahramanmaraş'ta 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
06 Şubat 2023 13:38 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 17:35

Son dakika haberi: Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki yıkıcı depremin ardından bu kez Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde bir deprem oldu. AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, bölgede ciddi bir deprem aktivitesi olduğunu belirterek 6,5 - 6,7 büyüklüklere kadar artçı sarsıntıların devam edeceğini belirtti.

Sabah saatlerinde başlayan depremler Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni beşik gibi sallamaya devam ediyor. Türkiye​'yi hüzne boğan Kahramanmaraş​ ve Gaziantep​'teki yıkıcı depremlerin ardından aynı bölgede bir deprem​ daha meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından alınan son bilgiye göre, 13.24'te merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremden kısa bir süre sonra Malatya'da 5,6, Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde ise 5,5 büyüklüğünde iki artçı daha meydana geldi.

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1622546922455154689

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Sabah saatlerinde meydana gelen deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildi. Yıkıcı sarsıntının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili tüm birimlerin AFAD koordinasyonunda teyakkuz halinde olduğunu bildirirken bakanlar depremin yaşandığı bölgelere görevlendirildi. İçişleri Bakan Süleyman Soylu ise yaptığı açıklamada, uluslararası yardım da içeren dördüncü seviye alarm verildiğini duyurdu.

ACI BİLANÇO: 1.121 CAN KAYBI

Depremde arama kurtarma çalışmaları da sürerken AFAD'dan son bilançoya ilişkin açıklama geldi. SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre, an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya olmak üzere toplam bin 121 kişi hayatını kaybetti, 7 bin 634 kişi ise yaralandı.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ GÜNCELLENDİ

AFAD merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin büyüklüğünü güncelledi. Saat 04.17'de 7,4 olarak duyurulan depremin büyüklüğü 7,7 şeklinde güncellendi.

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...