Tgrt Haber

Kahramanmaraş'ta 2 yaşındaki Yavuz, 159 saat sonra enkaz altından gülerek çıktı

12 Şubat 2023 20:29 - Güncelleme : 12 Şubat 2023 20:41

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde binlerce binanın yıkımına sebep olan 7.7'lik depremden umut ışığını yakan bir haber daha geldi. Depremin 159. saatinde Kahramanmaraş'ta 2 yaşındaki Yavuz Canbaz, enkazın altından sağ olarak çıkarıldı. Minik Yavuz'un gülümseme anı herkese umut oldu.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat​ ilçesinde 2 yaşındaki Yavuz Canbaz, 159 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Minik Yavuz'un o anlarda gülümsüyor olması, gören herkesin umudunu tazeledi. 

Kahramanmaraş​ merkezli iki depremin ardından ekipler yeni bir cana ulaşmak için aralıksız çalışmasına devam ediyor. 

Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi'nde yaşam belirtisi alan Ankara Kömür İşletmesi ekipleri ile Tacikistanlı ekip 2 yaşındaki Yavuz Canbaz'a ulaştı. Hummalı çalışma sonucunda küçük çocuk sağ olarak kurtarıldı. Deprem​ felaketinin 7 gününde gelen bu haber herkes tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Umutları yeşerten bu haberin ardından aynı bölgede 7 yaşlarında bir çocuk için çalışmalar sürüyor.

"MELEKLER YARDIM ETMİŞ"

Ankara Kömür İşletmesinden geldiğini belirten madencilerden Bekir Yılmaz, "Yaklaşık 5 gündür buradayız. Binanın üzerinde yangın vardı. Sonunda binanın bu tarafından iş makineleri girdi. Canlı belirtisi olan yerde makineleri durdurduk. Canlı belirtisi olan yerden 2 yaşlarında çocuğun sesini aldık. O şekilde çıkarttık. Bugüne kadar uğraştığımız her şey hafiflemiş oldu. Çocuğun durumu normal canlı, gülüyordu çocuk. Bulduğumuzda toz toprak içindeydi. Melekler yardım etmiş" dedi.

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...