Tgrt Haber

Kahramanmaraş'ta kamyon mezarlıktaki kalabalığa daldı, feci kazanın sebebi ortaya çıktı: Ölü ve yaralılar var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
09 Eylül 2023 11:56 - Güncelleme : 09 Eylül 2023 17:40

Son dakika haberi: Kahramanmaraş’ta freni patlayan kamyon, mezarlıkta defin için bekleyen kalabalığın arasına daldı. Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu facianın ardından sürücü gözaltına alınırken, kazanın sebebi de ortaya çıktı.

Kahramanmaraş​'ın Andırın​ ilçesinde korkunç bir kaza​ meydana geldi. Kontrolünü kaybeden bir kamyon​, cenaze​ işlemi için mezarlıkta bulunan vatandaşların arasına daldı. Kazanın ardından ortalık adeta savaş alanına dönerken, çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Kırsal Darıobası Mahallesi'ndeki Davut Avan'ın cenazesi için Kavaklı Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Törene katılmak için vatandaşların toplandığı sırada, Kahramanmaraş-Andırın karayolundan gelen bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Kaza yerine çok sayıda sağlık ekibi yönlendirildi.

Kahramanmaraş'ta kamyon mezarlıktaki kalabalığa daldı, feci kazanın sebebi ortaya çıktı: Ölü ve yaralılar var

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer kaza sonrası ilk açıklamasında 4 kişinin öldüğünü, biri ağır 25 kişinin de yaralandığını belirtmişti. Ancak feci kazada can kaybı yükseldi.

Vali Ünlüer, kazada yaralanan vatandaşları tedavilerinin devam ettiği Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ziyaret edip durumları hakkında bilgi aldı. Vali Ünlüer, burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Gerçekten Kahramanmaraş’ımız için bugün çok acı bir gündü. Maalesef 4 vatandaşımızı olay anında kaybetmiştik. 1 vatandaşımız da buraya yaralı olarak sevk edilmişti maalesef onu da kaybettik. Toplamda 5 vatandaşımız kaybettik. 25 yaralımız var. Şu anki verilere göre hayati tehlikesi olan vatandaşımız bulunmamaktadır. Hepsini ziyaret ettik. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Rabbim böyle afetlerden bizi böyle kazalardan korusun inşallah."

Olay yerindeki bazı araçlarda da kaza nedeniyle hasar oluştuğu da kaydedildi.

Kahramanmaraş'ta kamyon mezarlıktaki kalabalığa daldı, feci kazanın sebebi ortaya çıktı: Ölü ve yaralılar var

KAZANIN SEBEBİ BELLİ ODU

Katliam gibi kazaya ilişkin soruşturma başlatılırken, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, "Olay vahameti açısından 2 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup, olayın şüphelisi sürücü gözaltına alındı. Soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülüyor" dedi.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ise kazanın sebebini açıkladı. Ünlüer, "Kamyon yüklüydü, virajı alamadı. Freni arızalı değil" ifadelerini kullandı.

GÖRGÜ TANIKLARI KONUŞTU: HIZLANDIKÇA HIZLANDI

Kazanın ardından görgü tanıkları olay anını anlattı. Kamyondan kaçtığını ve kazayı atlattığını anlatan Müslüm Çanak, “Kamyon aşağı inerken biz diğer tarafa geçtik. Hızlandıkça hızlandı. Hiç anlamadık nasıl olduğunu. Önce park halindeki arabaları altına aldı. Sürükledi, insanların üzerine düştü, o sırada ben de diğer tarafa doğru kaçtım” diye konuştu.

Halil Avgın isimli görgü tanığı ise, “Ben yukarıdan geliyordum kamyonda ileriden gidiyordu önüne geçecektim aracım ile oğlum önüne geçmememi istedi. İyi ki kamyonun önüne geçmemişim. Bir anda kamyon hızla kayboldu” dedi.

Bir başka vatandaş ise “Ben görmedim ama yukardan aşağı yüklü kamyon insanların içine dalmış. İnsanlar burada namaza hazırlık yapıyorlarmış” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...