Tgrt Haber

Kahramanmaraş'ta 21 hektar kül oldu! Orman yangını kontrol altında

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Temmuz 2023 17:50 - Güncelleme : 24 Temmuz 2023 05:50
yangın,Kahramanmaraş,orman

6 Şubat'taki deprem felaketinin merkezi Kahramanmaraş'ın bu kez orman yangınlarıyla sarsıldı. Kazma bağları mevkiinde çıkan yangın 5 saat süren çalışma sonunda kontrol altına alınırken, toplam 21 hektar alan kül oldu. Bursa'da ise Uludağ eteklerinde çıkan orman yangını 1 saatte kontrol altına alındı.

6 Şubat'ta meydana gelen ve on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan deprem felaketinin merkezi Kahramanmaraş bu kez de yangın felaketini yaşadı. Onikişubat ilçesindeki Çamlıca ve Kazma Bağları mevkii ile Pazarcık ilçesi Şahintepe mevkisindeki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. 

Yangını çevredeki vatandaşların görmesi sonrası 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz, itfaiye ve ilk müdahale aracı ile ekipler sevk edildi. 

6 HELİKOPTERLE MÜDAHALE 

Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına ekipler 6 helikopter, 2 uçak, 20 arazöz ve 90 personelle müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyla yayılan yangın evlere sıçradı. Saat 15.45 sıralarında çıkan orman yangını, ekiplerin 5 saat süren çalışması sonunda kontrol altına alındı. Yangında bazı evlerin yanı sıra 6 hektarı orman, 15 hektarı da bağ ve bahçe arazisi olmak üzere toplam 21 hektar alanda büyük tahribat meydana geldi. Yangının nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

"BAZI EVLER YANDI"

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun bölgeye gelerek söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Burada açıklama yapan Vali Coşkun, bazı evlerin yandığı yangında şu ana kadar ölü ve yaralının olmadığını belirtirek bazı evlerin alevlere teslim olduğunu belirterek şunları söyledi: "Hepimize geçmiş olsun. Şu an için can kaybımız yok, yaralanan yok çok şükür. Evlerimizde tahliye edilenler oldu. Birkaç tane yanan ev söz konusu ama ilerleyen saatlerde daha net sayı ortaya çıkar. Arkadaşlarımızı konuyu hassasiyetle takip ediyorlar." 

ULUDAĞ'IN ETEKLERİNDE YANGIN 

Öte yandan Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Uludağ'ın eteklerindeki Balabancık Mahallesi'nin ormanlık alanında, bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Dumanları fark eden vatandaşlar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

Kahramanmaraş'ta 21 hektar kül oldu! Orman yangını kontrol altında

Olay yerine gelen itfaiye ve Bursa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangına karadan müdahale ederken ulaşımın güçlükle sağlanması üzerine havadan destek talep edildi. Yangın söndürme helikopterleri de çalışmalara katıldı. Yaklaşık bir saat süren havadan ve karadan çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmarının sürdüğü bildirildi.

 

 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...