Tgrt Haber

Metin Kalkavan'dan TCG Anadolu teslim töreninde Erdoğan'a övgü dolu sözler

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: AA, TGRT Haber
10 Nisan 2023 16:27 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 13:30

Sedef Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi Metin Kalkavan, TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler sarf etti. Kalkavan, "Sizin cesaretiniz, kararlılığınız ve bize olan güveniniz sayesinde daha önce taşeron olan bizler üretici haline geldik. Tarih yazıyoruz" dedi.

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı gemisi bugün Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi. Yapımına Tuzla Sedef Tersanesinde başlanılan TCG Anadolu​ Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Projesi tam 7 yıl sonra tamamlandı. Dünya’nın ilk SİHA​ gemisine helikopter, katlanabilir kanatlı bayraktar TB3​ ve ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA​ da iniş kalkış yapabilecek.

TCG Anadolu Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tarihi günde düzenlenen törende açıklamalarda bulundu. Hizmete alınan TCG Anadolu gemisinin en büyük helikopterler ile İHA​'ların iniş kalkış yapabileceği kendi alanında dünyanın ilk gemisi olduğunu belirten Erdoğan, gemiye Bayraktar TB3, SİHA, Kızılelma ve HÜRJET'in de iniş kalkış yapabileceğini söyledi.

Metin Kalkavan'dan TCG Anadolu teslim töreninde Erdoğan'a övgü dolu sözler

Gemide yer alan silah sistemleri, elektronik harp sistemleri, kızıl ötesi takip sistemi, lazer ikaz sistemi, radarların yerli ve milli sanayii tarafından yerleştirildiğini belirten Erdoğan, TCG Anadolu'nun bütün bu özellikleriyle dünyada ilklerden olan oyun değiştiricilere hizmet eden bir ülke haline gelineceğini söyledi.

"BU KONUDA YAPTIKLARINIZ UNUTULMAZ"

Sedef Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi Metin Kalkavan, TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler sarf etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen ve Türkiye'nin savunma sanayiinin önce ve sonra diye anılacağını belirten Kalkavan, "Bu konuda yaptıklarınız unutulmaz. Sizin cesaretiniz, kararlılığınız ve bize olan güveniniz sayesinde daha önce taşeron olan bizler üretici haline geldik. Tarih yazıyoruz. Bu gemi yüzde yüz milli gemi. Bu gemiyi bizler hep beraber yaptık. Bu bir takım oyunu, takım olunca neler yapabileceğimizin en büyük eseri ortaya çıkıyor" dedi.

Kaynak: AA, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...