Gündem

Kanada'daki İmamoğlu protestosuna katılanların pasaportuna el mi kondu? DDM'den açıklama geldi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlayan protestolar ve dezenformasyon sürecinin sonu gelmiyor. İletişim Başkanlığı, yalan haberleri bir bir çürütüyor. Son olarak İletişim Başkanlığı, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Kanada’da Türkiye Büyükelçiliği, protestolara katılan bir gencin pasaportuna el koydu” iddialarının doğru olmadığı ortaya çıktı.

Kanada'daki İmamoğlu protestosuna katılanların pasaportuna el mi kondu? DDM'den açıklama geldi
KAYNAK:
|
GİRİŞ:
26.03.2025
saat ikonu 16:39
|
GÜNCELLEME:
26.03.2025
saat ikonu 16:39

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kamuoyunu yanlış yönlendirenlerin maskesini bir bir düşürüyor. Son olarak bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Kanada’da Türkiye Büyükelçiliği, protestolara katılan bir gencin pasaportuna el koydu” iddiası doğru olmadığı açıklandı.

'KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'

DDM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ottava’daki Türkiye Büyükelçiliği ve/veya Kanada’daki Türkiye Başkonsoloslukları tarafından herhangi bir vatandaşın pasaportunun alınması kesinlikle söz konusu değildir.

'MESNETSİZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ'

Ayrıca, Kanada'daki Türkiye Büyükelçiliği ya da Başkonsoloslukları önünde herhangi bir gösteri de gerçekleşmemiştir.

Büyükelçilik ya da Başkonsolosluklar önünde protestolara katılanların kayda alınması, daha sonra bir gencin belge eksikliği sebebiyle çağırılması veya vatandaşların telefonla aranıp taciz edilmeleri iddiaları da tamamen asılsızdır.

Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik mesnetsiz iddialara itibar etmeyiniz."

Sıkça Sorulan Sorular

Ekrem İmamoğlu neden hapse girdi?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, 4 Kasım 2019 tarihinde yaptığı basın açıklamasında YSK üyelerine hakaret ettiği iddiası ile dava açıldı. 14 Aralık 2022'de mahkeme, İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verdiğini açıkladı.
ETİKETLER
#Gündem
YorumYORUM YAZ
Uyarı
Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.