Tgrt Haber

Kandil'e operasyon, 67 terörist öldürüldü

12 Mart 2016 11:28
Kandil'e operasyon, 67 terörist öldürüldü

TSK'dan yapılan açıklamada, 9 Mart'ta Kandil'de PKK hedeflerine düzenlenen hava operasyonunda 67 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı 14 adet F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarıyla Kuzey Irak'taki bölücü terör örgütü kamplarına yönelik düzenlenen hava harekatında 67 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildi.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 9 Mart 2016 tarihinde Irak kuzeyinde yapılan keşifler neticesinde, Kandil, Metina, Haftanin, Avaşin ve Basyan kamplarında tespit edilen yeni hedeflere (mühimmat deposu, korugan ve sığınaklar) 14 adet F-16 ve F-4 2020 savaş uçağıyla hava harekatı düzenlendi. Tespit edilen hedefler tam isabetle imha edildiği belirtilerek daha sonra yapılan keşif sonuçlarına göre 67 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...