Tgrt Haber

Deprem sırasında sıkıştığı kanepe Mikail bebeğin hayatını kurtardı

08 Şubat 2023 10:36 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 15:40

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'yi hüzne boğdu. 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Can kaybı her saat başı artarken umutlandıran gelişmeler de yaşanıyor. Kahramanmaraş'ta 43 saat sonra kanepenin köşesine sıkışan 2 yaşındaki Mikail sağ çıkarıldı.

Türkiye​, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle hüzne boğuldu.Kahramanmaraş​, Kilis, Diyarbakır​, Adana​, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açan depremde binlerce insan hayatını kaybedetti. 10 ilde enkaz haline gelen binalarda arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden sürereken maalefef tüm çabalara rağmen can kaybı her geçen saat artmaya devam ediyor. Kahreden haberlere rağmen deprem​ bölgelerinde umutlandıran gelişmeler de yaşanıyor. 

Kahramanmaraş'ta kent merkezinde çalışma yapan Gürsu Arama Kurtarma (GÜRAK) ekibi, enkazdan bir ses geldiğini fark etti. Uzun süren çalışmalar sonucu 2 yaşındaki Mikail bebek, depremden 43 saat sonra, Kahramanmaraş şehir merkezindeki 4 katlı binanın zemin katından çıkarıldı.

SIKITŞIĞI KANEPE HAYATINI KURTARDI

İki gecedir bir kanepenin köşesinde sıkışmış halde bekleyen bebeğin bitkin düştüğünü tespit eden ekipler ilk müdahalenin yapılmasının ardından Mikail ve ailesine hastaneye kadar eşlik etti.

"BAZEN KELİLEMELER YETERSİZ KALIYOR"

GÜRAK ekibinin çalışmalarını Gürsu'daki deprem yardımlarını koordine ederken takip eden Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Bu haberle hem duygulandık hem de mutlu olduk. Bazen kelimeler yetersiz kalıyor. Gürsu Arama Kurtarma ekibimizle gurur duyuyoruz. Nice güzel haberleri bizlere ulaştırmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

DEPREM BÖLGESİNDEN CANLI YAYIN

 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...