Tgrt Haber

Kapıkule'de skandal: Gümrükçüler de kaçakçılığa karıştı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Şubat 2024 18:53 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 19:05

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda gerçekleştirilen şok edici bir operasyonda, 4 gümrük personeli de dahil olmak üzere toplam 7 şüpheli kaçakçılık suçlamasıyla tutuklandı.

EdirneKapıkule​ Sınır Kapısı’nda yapılan kaçakçılık​ operasyonunda aralarında 4 gümrük personelinin bulunduğu toplam 7 şüpheli tutuklandı. Operasyon, Kapıkule'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla mal girişinin yapıldığının tespit edilmesi üzerine gerçekleştirildi.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Yapılan detaylı araştırma ve takip sonucunda, kaçakçılık şebekesinin içerisinde gümrük personelinin de yer aldığı ortaya çıktı. Operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı ve yapılan sorgularda suçlamaları kabul ettikleri belirtildi. Şüpheliler, yasa dışı yollarla getirilen malları gümrükten kaçırarak haksız kazanç elde ettikleri ifade edildi.

Kapıkule'de skandal: Gümrükçüler de kaçakçılığa karıştı! - 1. Resim

“GÖZ YUMDULAR”

Kaçakçılığa karışan gümrük personelinin tutuklanması, kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı. Operasyonda GTİ çalışanı U.G. ve tır şoförleri B.Y., S.Y. ile gümrük personelleri Y.D., Y.G., M.E. ve A.A.A gözaltına alındı. Ayrıca, gümrük personellerinin göz yumarak X-ray taraması yaptığı işbirlikçi tırların yurda girişini sağladığı operasyon devamında bir araçta yapılan aramada 10 bin adet elektronik sigara ele geçirildi.

Edirne Adliyesi’ne sevk edilen 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...