Tgrt Haber

Sadece kar görmek istemişlerdi, saatlerce mahsur kaldılar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Şubat 2023 21:33 - Güncelleme : 05 Şubat 2023 21:41
Sadece kar görmek istemişlerdi, saatlerce mahsur kaldılar

Aydın'ın Uludağ'ı olarak bilinen Belenova Yaylası'na kar görmek için giden yüzlerce kişi kar fırtınası nedeniyle mahsur kaldı. Kış lastiği olmadan bölgeye gelen birçok araç ise kayarak kazaya sebebiyet verdi.

Aydın​'ın Kuyucak ilçesine bağlı bin 200 rakımlı kırsal Belenova Yaylası yoğun kar yağışının ardından beyaza büründü. Kar görmeye giden yüzlerce kişi aniden bastıran kar yağışı​ sonrası mahsur kaldı. Ardı ardına gelen araçların da oluşturduğu yoğunluk nedeniyle 70'den fazla araç karda mahsur kaldı. 

70'DEN FAZLA ARAÇ MAHSUR KALDI

İhbar sonrası Kuyucak Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri ilçeye yaklaşık 25 kilometre mesafedeki bin 200 rakımlı bölgeye giderek iş makineleri ile tuzlama ve kar kürüme işlemi başlattı. Ekiplerin yoğun çabasına rağmen yolun halen kapalı olduğu bilgisine ulaşıldı.

"EKİPLER ÇALIŞIYOR, TİPİ DE DEVAM EDİYOR"

Belenova Mahallesi ve yakınlarındaki mahallelerde bulunan büyükbaş hayvanları muayene ye giden Veteriner Hekim Ali Özdeş, yıllardır geldiği bölgede böylesine bir durumla ilk kez karşılaştığını ifade ederek kar lastikleri yerine yaz lastikleri ile tatile gelenlere sitem etti.

Sadece kar görmek istemişlerdi, saatlerce mahsur kaldılar

Veteriner hekim Özdeş, “Yıllardır bölgeye hizmet veriyorum. Zaman zaman benzer durumları yaşadık ama bugün aniden bastıran tipi nedeniyle kar lastiğimiz olması nedeniyle ben sorun yaşamadım ama yaz lastikleri ile gelenlerin yüzünden burada mahsur kaldık. 2-3 tane araç kayarak kaza yaptı ve sahipleri araçlarını bırakarak başka araçlarla gitti. En az 20 araç mahsur durumda. Ekipler çalışıyor ve tipi de artarak devam ediyor. Şu an 5 cm kar oldu ve artıyor” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...