Tgrt Haber

Kar İstanbul'a dayandı, meteoroloji uyardı: Donacağız

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2022 11:17 - Güncelleme : 19 Aralık 2022 11:38

Son dakika haberi: Aralık ayının son günlerini yaşarken herkes yağacak yağmuru bekliyor. Meteoroloji’nin yayımladığı hava tahmin raporuna göre kar İstanbul’un kapısına dayandı. Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Trakya'nın yüksek kesimleri, Bursa, Bilecik ve Kütahya'nın yüksekleri, Ardahan ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Peki İstanbul’a kar yağışı ne zaman gelecek? 

Yılbaşına günler kala sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam ediyor. Meteoroloji’nin yayımladığı hava tahmin raporuna göre kar İstanbul’un kapısına dayandı.  İstanbulve çevresinde kar yağışı​ görülürken İstanbul​ için bugün yağışlı bir hava bekleniyor. Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Trakya'nın yüksek kesimleri, Bursa, Bilecik ve Kütahya'nın yüksekleri, Ardahan ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Meteoroloji​ uzmanı tarih vererek İstanbulluları uyardı. Peki İstanbul'a kar yağışı ne zaman gelecek? 

KUVVETLİ ESECEK

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen Twitter hesabından vatandaşların merak ettiği hava durumuyla alakalı son bilgileri paylaştı. İstanbul hava durumu ile ilgili önemli bilgiler veren Şen, “İstanbul’da bugün hava soğuk ve yağmurlu. Sıcaklık 8 derece. Öğlen yağış kesiliyor, yarın hafif yağmurdan sonra hafta sonu dahil yağış yok. Sıcaklık hafta içinde 12-13 dereceyi geçmeyecek. Poyraz bugün akşama kadar kuvvetli esecek. Üşütür iyi giyinmek gerek.” ifadelerini kullandı.

HAFTALIK HAVA TAHMİNİ

Salı günü azalmaya devam eden sıcaklıklarla birlikte Marmara ve Karadeniz kıyısında hafif yağmurlu hava hakimiyetini sürdürecek. İç Anadolu’nun doğusu ve güneyinde kar yağışı görülecek. Çarşamba gününden itibaren 3-4 gün tüm ülkede yağış kesiliyor. İç kesimlerde ise sis olayı görülecek.

Kar İstanbul'a dayandı, meteoroloji uyardı: Donacağız

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞAR?

İstanbul'da kar yağışı için önümüzdeki aylara işaret eden Şen şunları söyledi:

"Batı bölgelerimizde kar yağışı İstanbul dahil olmak üzere Ocak - Şubat ayında olacak. Yeni yıl birlikte La Nina etkisi bitecek. Anadolu'da kar olur. 2-3 santim kar yağıyor. Bu ay sonuna kadar batı bölgeler dahil olmak üzere kar beklememek lazım."

Kar İstanbul'a dayandı, meteoroloji uyardı: Donacağız

SICAKLIKLAR 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Bir iki santimde olsa doğu bölgelerinde kar yağışı ara ara etkisini göstermeye devam ediyor. Aralık ayının bitmesine günler kala kışın hala tam olarak gelmemesi vatandaşlarda büyük bir merak konusu oldu. Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, "Yeni haftada bazı bölgelerde kar yağışı başlıyor. Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek." dedi. 

Hava tahmin uzmanı Abdullah Macit, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yurt genelinde özellikle Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde salı günü kar yağışları göreceğiz. Ama bu 1 günlük bir kar yağışı. Çarşambadan sonra etkisini yitiriyor.

Özellikle yurdun iç kesimlerinde hafta başından itibaren Bolu, Karabük, Kastamonu, Ankara'da kar yağışı görülecek. Sağanak yağışsa Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli olacak. Yurdun iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Trakya'da yer yer yükseklerde kar yağışı bekliyoruz. Hava sıcaklığı azalıyor. İstanbul’da sekiz dereceye kadar düşecek ama çarşambadan sonra sıcaklığın 12-13 dereceye kadar çıkmasını bekliyoruz.”

METEOROLI 10 İLİ SARI KODLA UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise İstanbul dahil 10 il için sarı uyarı verdi. Meteoroloji’nin sarı uyarı verdiği iller ise Aydın, Bursa, Edirne, İzmir, Manisa, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ oldu.

Kar İstanbul'a dayandı, meteoroloji uyardı: Donacağız

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN FIRTINA UYARISI

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada fırtına uyarısında bulundu. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre; Marmara Denizi'nde rüzgâr yarın ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın; Salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...