Tgrt Haber

Kar ülkenin doğusu esir aldı: 52 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Aralık 2023 09:42 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 09:50
Kar ülkenin doğusu esir aldı: 52 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte özelikle ülkenin doğusunda kar yağışı etkili oluyor. Erzurum, Kars ile Ardahan'da 52 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ülkenin doğusu için uyarıda bulunduğu kar yağışı​ ve tipi​ etkisini gösterdi. Kar yağışıyla birlikte özellikle yüksek kesimler beyaza büründü. Erzurum​, Kars​ ile Ardahan​'da kar ve tipi nedeniyle 52 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Kent genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle kapanan 1008 mahalle yolunun 960'ı ulaşıma açıldı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kapalı olan 48 yerleşim yerinin yolunda karla mücadele çalışması devam ediyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Kars'ın merkeze bağlı Akdere köyü ile Ardahan'da 3 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel idaresi ekipleri, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

METEOROLOJİ UZMANI UYARDI

Öte yandan meteoroloji uzmanları tarafından yapılan değerlendirmeye göre; Türkiye'de ocak 15 ile 28 arasında ciddi bir kar yağışı görünüyor. 

Kar ülkenin doğusu esir aldı: 52 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...