Tgrt Haber

Kara kış 'merhaba' dedi! Kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı: Hava sıcaklığı -5’e düştü

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
16 Kasım 2023 11:35 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 12:17

Soğuk hava etkisini göstermeye başladı. Birçok kentte camlar buz tutarken, araç sahipleri soğuğa karşı battaniye ile önlem aldı. Van’da Karapet Geçidi'nde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Kayak merkezi Uludağ'a da mevsimin ilk karı düştü.

Erzurum, Kars ve Ardahan ve Van’da soğuk hava​ etkili oldu. Erzurum'da soğuk nedeniyle park halindeki bazı araçların camları buzla kaplandı. Park ve bahçelerdeki bitkiler kırağı tuttu. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü Kars'ta bitki ve araç camları kırağı tuttu. Sarıkamış ilçesinde de soğuk hava nedeniyle yollar, bitkiler kırağıyla kaplandı, küçük su birikintileri dondu.

CAMLAR BUZ TUTTU

Vatandaşlardan Bayram Bozyel, havaların soğuduğunu belirterek, "Sarıkamış malum kış memleketi camlar buz tutmaya başladı. Kar yavaş yavaş geliyor." dedi. Soğuk hava nedeniyle kırağı tutan bitki tomurcuklarından kuşlar beslenmeye çalıştı. Yükseklerde etkili olan kar ile Allahuekber Dağları'nın zirveleri beyaza büründü. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye düştüğü Ardahan'da da soğuk havanın etkisiyle buzlanma oluştu. Yaprak ve bitkiler kırağı tuttu, araç camları buzla kaplandı.

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMETREYE ULAŞTI

Van'ın Bahçesaray ilçesinde etkili olan kar nedeniyle yüksek kesimler beyaza büründü. Kent merkezi ve ilçelerinde etkili olan yağmur, Bahçesaray'ın yüksek kesimlerinde yerini kara bıraktı. Van-Bahçesaray kara yolundaki Karapet Geçidi'nde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.

Ardahan'da oto lastikçilerde kış yoğunluğu yaşanıyor.

OTOLASTİKÇİLERDE KIŞ YOĞUNLUĞU

Ardahan'da zorunlu kış lastiği uygulamasına günler kala oto lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar, 1 Aralık itibarıyla başlayacak kış lastiği taktırma zorunluğu sebebiyle lastik tamircilerinin yolunu tutarken, lastikçilerde de yoğun mesai başladı. Ülke genelinde kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak. Uzmanlar, lastiklerin değişimi için kar yağışının beklenilmemesi gerektiğini belirterek, kış lastiklerinin yol güvenliği için hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

ILGAZ DAĞI’NA KAR YAĞDI

Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden bir tanesi olan ve türkülere konu olan Ilgaz Dağı’na mevsimin ilk karı düştü. Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan, kış turizminin önemli merkezlerinden Ilgaz Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı. Hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfır derecenin altına düşmesi ile başlayan kar yağışı, Ilgaz Dağı’nın zirvesini beyaza bürüdü. Kar yağışının Kastamonu ve bölgesinde hafta sonu etkili olmadı bekleniyor.

Kar Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini göstermeye başladı. Yüksek kesimler karla kaplandı

ULUDAĞ’A SENENİN İLK KARI YAĞDI

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’a sezonun ilk karı yağdı. Türkiye’nin gözde kış turizmi merkezlerinden Uludağ’a ilk kar düştü. Geçen yıl eylül ortasında yağan ilk kar bu sene kasım ortasında yağdı. Hava sıcaklığının 1 ile 3 arasında ölçülürken, yarın ise en düşük sıcaklık -1 en yüksek 8 olması tahmin ediliyor.

GÜNEYE SAĞANAK UYARISI

Hatay ve Osmaniye çevreleri, Adana'nın güney ve doğusu, Kahramanmaraş'ın güneyi ve Gaziantep'in batısında öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden itibaren Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın güney ve doğusu, Kahramanmaraş'ın güneyi ve Gaziantep'in batısında beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ve ulaşımda aksamalar ile sahil kesiminde hortum riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...