Tgrt Haber

Karaman'da bir genç Instagram açıldı diye lokma dağıttı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Ağustos 2024 22:01 - Güncelleme : 13 Ağustos 2024 22:04

Bir hafta boyunca kapalı olan Instagram'ın açılması Karaman'da kutlandı. E-ticaretle uğraşan bir genç şehirde lokma tatlısı döktürerek vatandaşa dağıttı. 

Instagram​'ın 8 günlük erişim engelinin kalkması sonrası sözünü tutan genç girişimci, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda 500 kişilik lokma tatlısı dağıttı. 

Türkiye genelinde 2 Ağustos'ta erişimi durdurulan Instagram, 8 gün süresince kapalı kaldı ve bu süreç, birçok e-ticaret​ işletmecisini olumsuz etkiledi. Karaman​'da e-ticaretle uğraşan 20 yaşındaki Mustafa Emirhan Pirgon da planladığı reklam kampanyalarının askıya alınması nedeniyle bu durumdan zarar gördü. 

Karaman'da bir genç Instagram açıldı diye lokma dağıttı  - 1. Resim

LOKMA SÖZÜ VERMİŞTİ!

"Instagram yeniden açılırsa lokma tatlısı dağıtacağım" şeklinde söz veren genç girişimci, platformun tekrar erişime açılmasıyla birlikte akşam saatlerinde Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda 500 kişilik lokma tatlısı döktürerek vatandaşlara ikram etti. "Instagram'ın şerefine" mesajını LED ekranda gören vatandaşlar, lokmanın Instagram'a adandığını öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Karaman'da bir genç Instagram açıldı diye lokma dağıttı  - 2. Resim

"E-TİCARET İLE UĞRAŞIYORUM"

Instagram'ın açılması üzerine lokma tatlısı dağıtan Mustafa Emirhan Pirgon, “Instagram açıldığı için, Instagram'ın hayrına lokma dağıtıyorum. Ben aktif olarak Instagram üzerinden e-ticaretle uğraşıyorum ve düzenli olarak Instagram'a reklam veriyoruz. Gelen erişim engeliyle birlikte reklamlarımız durduruldu. Erişim engelinin kaldırılması sonrası lokma dağıtmak istedim. Instagram üzerinden birçok küçük ve büyük işletme, influencerlar dahil olmak üzere ekmek yiyor. Aslında buradaki pazar büyük bir pazar. Instagram'ın 8 gün boyunca kapalı kalması ekonomik anlamda da epey etki oluşturdu. Bu kapanıştan biz de olumsuz etkilendik ve Instagram açılırsa lokma dağıtacağım demiştim. Şu an 500 kişilik lokma dağıtıyoruz” dedi.

Karaman'da bir genç Instagram açıldı diye lokma dağıttı  - 3. Resim

ÇEVREDEKİLER ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ 

Instagram'ın açılışı için lokma yaparak hayatında bir ilki yaşadığını belirten lokmacı Murat Gülcemal, "İlk defa başıma böyle bir şey geldi. Normalde ben cenazede, şenlikte, düğünde lokma yaparım. İlk başta Instagram için lokma teklifi gelince tuhaf geldi ve ciddi mi söylüyor diye düşündüm. Baktım, iş ciddiye bindi; gerçekten Instagram içinmiş, şaşırdım. Yaptıran arkadaşa hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...