Tgrt Haber

Karamollaoğlu'ndan Ayasofya Camii çıkışı: Bir kısmı turistlere açılabilir

23 Mart 2023 02:41 - Güncelleme : 23 Mart 2023 02:47

Millet İttifakı'nın üyesi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan Ayasofya Camii için enteresan bir öneri geldi. 86 yıl sonra ilk kez kılınan cuma namazıyla ibadete açılan cami için Karamollaoğlu, "Cami olarak kullanılan alanların ötesinde bir kısmı da turistlere açılabilir" önerisinde bulundu.

Saadet Partisi​ lideri Temel Karamollaoğlu​, 86 yıl sonra kılınan cuma namazıyla 2020 yılında ibadete açılan Ayasofya​ Camii​ için enteresan bir talepte bulundu. Caminin çok büyük bir yapı olduğunu belirten Karamollaoğlu, bir kısmının turistlere açılmasını istedi. 

"BİR KISMI TURİSTLERE AÇILABİLİR"

Karar TV'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Saddet lideri Karamollaoğlu, Ayasofya'nın cami vasfının kaldırılamayacağını ancak bir kısmının turistlerin ziyaretine açılabileceğini, "Cami olarak kullanılan alanların ötesinde bir kısmı da turistlere açılabilir" diyerek dile getirdi. 

FETHİN SEMBOLÜ

7 kıtaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu'nun 7. padişahı II. Mehmet'in 29 Mayıs 1453'te İstanbul'u fethiyle 916 yıl kilise olarak hizmet veren Ayasofya, camiye çevrilmişti.

Fetihle birlikte "Fatih" unvanını alan Fatih Sultan Mehmet, fetihten sonraki ilk cuma olan 1 Haziran 1453'te cuma namazını Ayasofya'da kıldı.

 

 

Kaynak: Karar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...