Tgrt Haber

Karayollarında bayram alarmı

16 Temmuz 2015 06:20
Karayollarında bayram alarmı

Emniyet, Ramazan Bayramı dolayısıyla yollarda alarma geçti. Havadan "helikopterli", denetim başlatıldı. Her 10 kilometreye bir polis ekibi planlandı.

Türkiye, Ramazan Bayramı'nı kutlamak için yollara düştü. Dün akşamdan itibaren yollar, otogarlar, havalimanları ve istasyonlarda yoğunluk artarken, Emniyet muhtemel kazaların önüne geçmek için tedbirleri devreye soktu. Diyanet İşleri Başkanlığı da, cuma ve bayram namazlarında okunacak hutbelerde trafik güvenliği konusunda bilgilendirme yapacak. Alınan bazı tedbirler şöyle:

HER 10 KİLOMETREYE BİR EKİP

Emniyet, son 10 yılda bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarını analiz etti. Bu analiz ışığında da, kazaların yoğun olduğu güzergâhlarda, her 10 km'ye resmi veya sivil bir polis ekibi gelecek şekilde hazırladığı  planlamayı uygulamaya koydu.

HELİKOPTERLE HAVA TAKİBİ

Trafiği denetlemek amacıyla Ankara, Adana, Antalya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir illerinde ve yakın çevre illerin yol güzergâhlarında helikopter ile denetleme yapılıyor. Yol güzergâhlarında sivil araçla ve seyahat eden vatandaş görünümünde yol denetleme ekipleri görevlendirildi.

KESİNTİSİZ KAMERALI DENETİM

MOBESE ve Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile kesintisiz kameralı denetim yapılarak kuralları ihlal eden sürücülere ceza kesilecek. Şehirlerarası yol kontrollerinde uykusuz araç kullandığı belirlenen kişilerin yola çıkmasına izin verilmeyecek.

Kamyonlara izin yok

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ve diğer toplu taşıma araçları, denetlenerek, korsan yolcu taşıma faaliyetlerine izin verilmeyecek. Ağırlık ve boyutları bakımından karayolunda taşınması özel izne bağlı olan araçların 16-19 Temmuz 2015 tarihleri arasında karayoluna çıkmalarına müsaade edilmemesi kararı alınd

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...