Tgrt Haber

Karetta Karetta kaplumbağasını ölüme terk ettiler

02 Eylül 2014 17:31
Karetta Karetta kaplumbağasını ölüme terk ettiler

Sayıları her geçen gün azalan ve koruma altına alınan, Türkiye'de de koruma altında bulunan Karetta Karetta cinsi kaplumbağalardan biri Gökçeada'nın Uğurlu mevkiinde ölüme terk edildi.

Türkiye'de nadir olarak görülen ve sadece yavrulama dönemlerinde bazı sahillerde nadir olarak karşılaşılan Karetta Karetta cinsi kaplumbağalardan biri Gökçeada'da ölüme terk edildi. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve koruma altına alınan Karetta Karetta cinsi kaplumbağalardan birisi, başından aldığı yara sebebiyle Gökçeada'nın Uğurlu Köyü mevkiinde karaya vurdu. Karaya vuran Karetta Karetta cinsi kaplumbağanın sahilde bulunan tatilciler tarafından denize geri bırakılmasına rağmen yüzemediği gözlendi. Tatilciler, Pazartesi akşamı sahile vurduğu tahmin edilen Karetta Karetta'nın tedavisinin yapılması için Gökçeada Tarım ve Köy İşleri yetkililerine haber verdiklerini, ancak yetkililerin araç olmadığı gerekçesiyle Karetta Karetta'yı tedavi ettirmeye veteriner gönderemediğini iddia ettiler.
ÖLÜME TERK EDİLDİ
Tatilciler, Gökçeada Tarım ve Köy İşleri yetkililerine durumun haber verilmesine rağmen halen herhangi bir müdahalenin gelmediğini, çaresiz şekilde Karetta Karetta'nın başında beklediklerini, deniz suyuyla kaplumbağayı arada bir ıslattıklarını ve yetkililerin duruma biran önce müdahale etmesinin gerektiğini, aksi takdirte Karetta Karetta'nın can vereceğini belirttiler.
Karetta Karetta kaplumbağasını ölüme terk ettiler

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...