Tgrt Haber

Karın 4 metreyi bulduğu üst bölgesinin yolu 3 günde açılabildi

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
25 Kasım 2023 15:39 - Güncelleme : 25 Kasım 2023 15:47
Karın 4 metreyi bulduğu üst bölgesinin yolu 3 günde açılabildi

Doğu Anadolu Bölgesi’nde karla mücadele sürüyor. Hakkari'de ekipler kardan kapanan üs bölgesi yolunu 3 günde açabildi

Yurdun doğusunda etkili olan kar yağışı​ sonrası bazı yerleşim yerleri ile bağlantı koptu. Ekipler, kar mesaisini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Hakkari'nin Yüksekova​ ilçesinde karla mücadele ekipleri, kar kalınlığının yer yer 4 metreyi bulduğu üs bölgesi yolunu 3 günde açtı.

7 KİLOMETRELİK YOL​ 3 GÜNDE AÇILDI

İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekipleri, geçen hafta etkili olan yağışın ardından kapanan üs bölgelerinin yolunda çalışma başlattı. İkiyaka Dağları'ndaki 3 bin 135 rakımlı Göllerbaşı Üs Bölgesi yolunda çalışma yürüten ekipler zorlu şartlara rağmen 7 kilometrelik yolu 3 günde açabildi.

Ekipler kar kalınlığının yer yer 4 metreyi bulduğu bölgede yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

ERZURUM'DA HAYVANLAR YİYECEK ARIYOR

Yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplanan Erzurum'da, karlar üzerinde yiyecek ararken çil keklikler görüntülendi. Kar yağışının ardından soğuk havanın etkisini gösterdiği Erzurum'da, yaban ve sokak hayvanları olumsuz etkileniyor. Kentin yüksek kesimlerinin yanı sıra kırsaldaki arazilerinin karla kaplanmasından dolayı yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Erzurum Şube Müdürlüğünde görevli veteriner hekim Selçuk Albayrak bir süre önce kırsal alanda karlar üzerinde dolaşan çok sayıda çil keklik gördü.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...