Tgrt Haber

Terör örgütü PKK'dan Karkamış'a saldırı! Roketlerden biri okula isabet etti

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
21 Kasım 2022 12:03 - Güncelleme : 21 Kasım 2022 18:31

Gaziantep'in Karkamış ilçesine bölücü terör örgütü PKK/YPG mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden 10 roket atıldı. Bir okul, iki ev ve bir tıra isabet ettiği öğrenilen saldırıda 1'i çocuk, 1'i de öğretmen olmak üzere 2 kişi şehit olurken 10 kişi de yaralandı. Saldırı sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütüne misliyle karşılık verdi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise alçak saldırıda sınıf öğretmeni Ayşenur Alkan'ın şehit olduğunu duyurdu.

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyine gerçekleştirdiği Pençe-Kılıç Harekatı devam ederken hain terör örgütü mensuplarınca Gaziantep​'in Karkamış​ ilçesine roketli saldırı düzenlendi. Terör örgütü YPG/PKK​ mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden 10 roket atılan Karkamış'ta, büyük panik yaşandı.

Terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atılan 5 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti.

Terör örgütü PKK'dan Karkamış'a saldırı! Roketlerden biri okula isabet etti
Terör örgütü PKK mensuplarının Karkamış'a attığı roketin isabet ettiği okul

"2 ŞEHİDİMİZ VAR, 5 AYLIK HAMİLE KADIN AĞIR YARALI"

Hain saldırı sonrası bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, terör örgütü PKK tarafından Karkamış'a saat 11.15'ten itibaren 10 adet roket saldırısı​ yapıldığını bildirdi. 

Soylu, "Hepimize geçmiş olsun. Karkamış’tayız ve bugün buraya terör bölgesinden bir saldırı gerçekleşti. Roketin isabet ettiği okulun hemen bahçe duvarının yanına bir düşüm söz konusu oldu. Oluşan basınçla da maalesef öğretmen odasının camlarının kırılması sonucu da maalesef Ayşenur Alkan öğretmenimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Mahallenin içinde evlere isabet etmek suretiyle de bu saldırı devam etti. Bu saldırı sonucunda da maalesef 5 yaşındaki Hasan Karataş şehit oldu. Büşra Karataş 5 aylık hamileydi o da karnından ağır yaralandı. İlk anda öldü bilgisi geldi. Şu an entübe haldeler. Bebeğiyle birlikte yaşatmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK'dan Karkamış'a saldırı! Roketlerden biri okula isabet etti

ŞEHİT ÖĞRETMENİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanı Özer de şunları kaydetti:

"Maalesef roket saldırıları okullarımıza da isabet etti. Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesine isabetli roket saldırısı var. Aynı zamanda top atışlarının oluşturduğu basınçtan dolayı da Kocatepe İlkokulu ve Karkamış Okulunun sınıf camlarında kırıklıklar tespit edildi. 2 şehidimiz, 10 yaralımız var. Şehitlerimizden biri, sınıf öğretmenimiz Ayşenur Alkanı kaybettik. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terör saldırıları bu aziz milleti, devletimizin kutlu yürüyüşünü asla durdurmayacaktır. Milletimiz her geçen gün birlik beraberliğini yeniden tazeleyerek, dimdik durarak bu mücadeleyi devam ettirecektir. Terör saldırıları bizi asla yıldırmayacaktır. Ama çok üzüntülüyüz. İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda 6 şehidimizin 3’ü eğitim camiasından. Tüm Milli Eğitim camiamıza, aziz milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum. İnşallah arkadaşlarımız sorunları orada hızlı bir şekilde çözerek eğitim öğretimin aksamadan devam etmesi için gerekli çalışmaları yapacak."

Terör örgütü PKK'dan Karkamış'a saldırı! Roketlerden biri okula isabet etti

ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

Terör örgütü YPG/PKK'nın alçak saldırısına misliyle karşılık verildi. Terör mevzileri top atışlarıyla vuruluyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Çocuk, yaşlı; öğrenci-öğretmen demeden, masum sivillere yönelik saldırılarını sürdüren, okulları dahi hedef alma alçaklığını gösteren hainlerden yaptıklarının hesabı soruldu, sorulmaya devam ediyor. TSK, saldırılara misliyle karşılık veriyor" denildi.

Terör örgütü PKK'dan Karkamış'a saldırı! Roketlerden biri okula isabet etti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...