Tgrt Haber

Kastamonu'nda yine sel alarmı! Kriz masası kuruldu, vatandaşlar tahliye edilmeye başlandı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Haziran 2023 05:57 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 09:10

Etkisini gösteren sağanak sonrası Kastamonu’da Söke Çayı’nda su seviyesi yükseldi. Bu durum sonrası bodrum ve giriş katta oturan vatandaşlar ile araçların tahliyesine başlandı. Kriz masası kuran ekipler bahçe katı ve giriş katında yaşayan vatandaşların üst katları çıkması yönünde çağrı yaparken İnebolu'da okullar tatil ilan edildi.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gece boyunca kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu’da yağışlar gece boyunca sürdü. İki kez sel​ felaketinin yaşandığı Kastamonu’da gece saatlerinden itibaren tekrar çay ve dereler taşma noktasına geldi. İnebolu​ merkezinden geçen Söke Çayı’nın taşkın riskine karşı ilçede tedbirler üst seviyeye çıkartılırken giriş kat ile birinci katta oturan ailelerin üst katlara çıkması ya da evlerini tamamen boşaltılması istendi. Söke Çayı çevresinde bulunan araçlarda kaldırıldı.

EKİPLER KRİZ MASASI KURDU

İnebolu'da Söke Çayı üzerinde su seviyesinin yükselmesiyle birlikte İnebolu Devlet Hastanesinin önüne doğru da sular gelmeye başladı. Ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar, ellerinde küreklerle suyu tahliye etmeye çalışırken, olumsuz hava koşulları sebebiyle oluşturulan kriz masası ile tüm kurumlar teyakkuza geçirildi.

BOZKURT’TA EVLERİ SU BASTI

2021 yılında büyük sel felaketi yaşayan Bozkurt ilçesinde de sağanak yağışile birlikte bazı apartmanların bodrum ve giriş katlarını su bastı. Su seviyesi asansör seviyesine kadar yükselirken vatandaşlar ekiplerden yardım istedi. Çatalzeytin ilçesinde de şiddetli yağışla birlikte ilçe merkezi ile köylerinde birçok evi ve iş yerini su bastı. Şiddetli yağışlarla birlikte menfez köprüler zarar görürken bazı köylere de ulaşımın sağlanamıyor.

Ayrıca İnebolu, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin bölgesinde sağanak yağışın halen devam ederken, özellikle İnebolu ilçesinde kriz masası oluşturuldu.

Kastamonu'nda yine sel alarmı! Kriz masası kuruldu, vatandaşlar tahliye edilmeye başlandı

İNEBOLU'DA OKULLAR TATİL İLAN EDİLDİ!

Meteorolojinin bugün için "turuncu kod" uyarısında bulunduğu Kastamonu​'nun kuzey kesimlerinde geceden itibaren etkili olan şiddetli yağışlar İnebolu ilçesinin merkezinden geçen İnebolu Çayı'nı taşma noktasına getirdi. Şiddetli yağış nedeniyle İnebolu'da okullar tatil edildi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...